Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK hükümetin 657 ile ilgili yapmayı düşünüdüğü değişkliklerle ilgili olarak 'Gelin Birlikte Oturup Konuşalım' dedi.

Koncuk üyelerle bir araya geldiği toğlantıda Devlet Memuru Kesinlikle işten çıkarılamaz gibi bir şeyin 657'de olmadığını, bunun yanlış bir algı olduğunu dile getirdi. 

İşte Koncuk'un yaptığı o açıklamalar;

657 Devlet Memurları Kanunu'nun değişme ile ilgili konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, '657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu değiştirmek mi gerekiyor? Gelin oturalım, konuşalım. Bazıları 657 sayılı kanunda şöyle bir madde olduğunu düşünüyor. 'Devlet memurları asla ve kata meslekten atılamaz'. Bunun yanında birçok memur da bunu böyle biliyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda 'memur işten atılamaz, iş garantisi vardır, iş güvencesi vardır' gibi bir şey kesinlikle yoktur. Bizim iş güvencemiz, yargı hakkımızdan doğuyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin diğer vatandaşlarının ne kadar yargı hakkı varsa bizim de 656 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun çizdiği sınır çerçevesinde bir yargı hakkımız var. İş güvencemiz oradan kaynaklanıyor ancak birçok kişi, bunun değişmesi gerektiğini söylüyor.' dedi.

Kamudanhaberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu / www.ajaskamu.net