“Son Toplu Sözleşmeyi imzalayan, iyi zam aldık diyen kıymetli sendikacılarımız, ne düşünür acaba?” diye soran Genel Başkan İsmail Koncuk, “Bir defa da yiğitlik yapıp, ek zam talep etseler, ağa babaları kızar mı acep?” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;

 

Benzine 15 kuruş zam geldi, çünkü dolar artmış. Adamlar ne yapsın, dolar artınca benzine zam da kaçınılmaz olur! Doğru da ama ne memurun, ne işçinin ne de asgari ücretlinin aldığı ücret dolar artınca artmaz! Benzine zam her şeye zam demektir aslında hem de iğneden ipliğe.

 

Geçenlerde benzine yine zam yapılınca bir vatandaşla konuştum, 'Beni ilgilendirmiyor.' dedi. Nasıl olur dediğimde, 'Ben zamdan önce de 50 TL'lik benzin alıyordum, zamdan sonra da' diye cevapladı. Ee vatandaş böyle düşününce dünyanın en pahalı benzinini kullanmamız normal değil mi?

 

Esasen, şimdi memur, işçi, emekli, asgari ücretlinin, 'Biz de zam istiyoruz.' demesi gerekmez mi? Bir de bu son Toplu Sözleşmeyi imzalayan, iyi zam aldık diyen kıymetli sendikacılarımız, ne düşünür acaba? Bir defa da yiğitlik yapıp, ek zam talep etseler, ağa babaları kızar mı acep?”