“Hükümet çalışma hayatında yaşanan bu parçalı bulutlu ortamı görmek zorundadır” diyen Genel Başkan Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen olarak sonuna kadar 4-A kadrosu isteyeceğiz.Tek yol kadro!” dedi.

Genel Başkan Koncuk;

“Sözleşmeli öğretmen ataması artık sona erdirilmeli kadrolu öğretmen ataması yapılmalıdır. Şuan görevde olan tüm sözleşmeli öğretmen ve memurlar da kadroya geçirilmelidir.Bu insani ve hukuki bir taleptir.Devlet çalışanlarını ayıramaz, farklı hukuki normlara tabi tutamaz.

Hükümet çalışma hayatında yaşanan bu parçalı bulutlu ortamı görmek zorundadır.Nedir bu?4-B'li, 5393'lü, İHS'li, vekil istihdam yakışıyor mu?Anayasa kanunların vatandaşlarımıza farklı uygulanamayacağını ifade etmektedir, o halde çalışma hayatında bu farklılıklar nedendir?

Türkiye Kamu-Sen olarak, bekliyor ve ısrarla talep ediyoruz.Tayin isteyemeyen, çakılı çalıştırılan, görevde yükselme hakkı bile olmayan, tayin ve izinleri dahi farklı olan bir çalışan modeli ne insanlık ne vicdan ne de hukukidir.Sonuna kadar 4-A kadrosu isteyeceğiz.Tek yol kadro!”