“Şimdiye kadar yapılan KPDK toplantılarından hiç bir sonuç alınamadı” diyen Genel Başkan İsmail Koncuk, “Sayın Bakan'ın Toplu Sözleşme sürecinde KPDK, KİK gibi toplantıların işlevinin artırılması ile ilgili tespitleri vardı.Bakalım bu tespit hayata geçecek mi?” diye sordu.

Genel Başkan Koncuk;

“Şimdiye kadar yapılan KPDK toplantılarından hiç bir sonuç alınamadı.Her yıl 2 kez Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanımızın koordinesinde yapılan KPDK 28 Kasım saat 14:00'da yapılacak.Hayır dileyelim, hayır olsun.

Türkiye Kamu-Sen olarak her zaman olduğu gibi çalışma hayatı ile ilgili teferruatlı raporumuzu KPDK'da Sayın Jülide Sarıeroğlu'na sunacağız.4-C, 4-B temel problemlerimizdir.

Sayın Bakan'ın Toplu Sözleşme sürecinde KPDK, KİK gibi toplantıların işlevinin artırılması ile ilgili tespitleri vardı.Bizler de bu tespite katıldığımızı ifade etmiştik.Bakalım bu tespit hayata geçecek mi?

Kamuoyunun yakından bildiği üzere daha önceki KPDK'da disiplin affı, izinlerin iş gücü esasına göre düzenlenmesi, yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi gibi konular havada kalmıştı.Umarız gerekli adımlar atılır”