Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda iş güvencesini ortadan kaldıran, sözleşmeli bir yapı oluşturan herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceklerini söyledi.

CHP heyetinin Kamu Sen'e yaptıkları ziyarette açıklama yapan KONCUK Kamu Personel Yasa Tasarısı ve reforma çalışmalarına tepk gösterdi. 

Koncuk, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda iş güvencesini ortadan kaldıran, sözleşmeli bir yapı oluşturan herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceklerini söyledi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, Kdem tazminatının fona devredilmesi konusunun dün Bakanlar Kurulu'nun gündemine geldiğini hatırlatan Ağbaba, 'İster memur, isterse işçiler hakkında olsun, alınacak kararların mutlaka sendikalarla istişare edilmesi gerekiyor' dedi.

'MEMURLARI TAŞERON YAPMAK İSTİYORLAR'

Hükümetin kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldırmaya yönelik çabalarına da dikkat çeken Ağbaba, 'Bütün memurları taşeron yapmaya zorlayan bir çalışma olduğunu duyuyoruz. Bu tasarıyla, memurların iş güvencesi ortadan kaldırılmak isteniyor.

Böyle bir şeye izin verilmemeli. Biz, bunla ilgili Meclis'te her türlü mücadeleyi yapacağız, memurlarla, sendikalarla birlikte olacağız' diye konuştu.

(Ankara/EVRENSEL)

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net