Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un önceki gün sosyal medya hesabı Twitter’dan takipçilerine yönelttiği, “Size göre kamu çalışanları bakımından Toplu Sözleşmede çözülmesi gereken en önemli 3 problem nedir? Kısaca yazınız” sorusuna takipçilerinden yüzlerce cevap geldi.

Bugüne kadar bir çok platformda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un dile getirdiği sorunların yansıması olarak ortaya çıkan cevaplar, çalışma hayatının en temel 8 problemini de ortaya koydu.

Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un sorusuna verilen cevaplarda ilk üç sırayı;

1- Sözleşmeli Öğretmenlerin aile birliği ve kadro meselesi, 

2- 4-C’lilere kadro, 

3- Memurların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi” başlıkları aldı. 

“Sözleşmeli Öğretmenlerin aile birliği ve kadro meselesi” verilen cevaplarda çözülmesi gereken en büyük sorun olarak ön plana çıkarken, Türkiye Kamu-Sen’in sürekli gündemde tuttuğu “4-C’lilere kadro” ise çözülmesi gereken ikinci başlık olarak yer buldu. “Eşit işe eşit ücret” talebi de Genel Başkanımızın sorusuna verilen  cevaplar arasında üçüncü sırada yer aldı.

KONCUK: VERİLEN HER CEVAP TOPLU SÖZLEŞME MASASINA TAŞINACAKTIR 

Sosyal Medya hesabından takipçilerine yönelttiği sorusuna verilen cevapları değerlendiren Genel Başkan İsmail Koncuk, “Gelen yüzlerce cevabın her birini teker teker okuyup notlar alarak, insanlarımızın yaşadığı problemleri ve bu konulardaki beklentilerine bir kez daha şahit oldum” dedi. Koncuk, “Sosyal medyayı sürekli ve aktif olarak kullanan birisi olarak, takipçilerim sorun ve sıkıntılarını bana rahatlıkla iletebiliyorlar. Yaklaşan Toplu Sözleşme süreci ve bu yöndeki çalışmalarımız hızla devam ederken, takipçilerimi de bu çalışmalarımıza dahil etmek ve öne çıkan önemli sorunları bana iletmeleri adına kendilerine, “Size göre kamu çalışanları bakımından Toplu Sözleşmede çözülmesi gereken en önemli 3 problem nedir? Kısaca yazınız” sorusunu sordum. 

Gelen yüzlerce cevabın her birini teker teker okuyup notlar alarak, insanlarımızın yaşadığı problemleri ve bu konulardaki beklentilerine bir kez daha şahit oldum. Verilen her cevabın ve beklentilerin Türkiye Kamu-Sen tarafından Toplu sözleşme masasına taşınacağından hiçbir takipçimizin tereddüdü olmamalıdır. 

Takipçilerimiz tarafından soruma verilen cevaplarda ortaya çıkan temel sorunlar, zaten bizlerin sık sık dile getirdiği ve çalışma hayatında kökleşmiş sorunların genelidir. 

Geçmiş yıllarda olduğu gibi toplu sözleşme masasında yine bu sorunların çözümü noktasında takipçi olacağımızı ve masaya yumruğumuzu vuracağımızı herkes çok iyi bilmelidir. Bizler o masada sorunların çözümü ve insanların mutluluğu için oturduğumuzun bilinci içerisindeyiz. 

Problemlerini bizlerle paylaşan tüm takipçilerimize teşekkür ediyor, öne çıkan 8 temel sorun ve çalışma hayatının bütün köklü sorunlarının çözümü için gayret sarf edeceğimizi bir kez daha ilan ediyorum” dedi. 

Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un sorusuna verilen cevaplara göre, Toplu Sözleşme masasında çözülmesi gereken 8 temel problem ise şu şekilde sıralandı;

1- Sözleşmeli Öğretmenlerin aile birliği ve kadro meselesi,

2- 4-C’lilere, 4-B ve Sözleşmelilere kadro,

3- Memurların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi,

4Vergi dilimi, ek göstergeler,

5- Liyakat ve adam kayırma,

6- Alan değişikliği,

7- 657 ve iş güvencesi,

8- İhraçlar ve adil yargılama

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net