Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin ihraç olanlar için yeni bir göreve iade KHK'sı hazırlandığına ilişkin sözlerini değerlendirdi. Bunun sevindirici olduğunu söyleyen Koncuk, “Ancak açıklandıktan sonra bir hayal kırıklığı olmamasını diliyorum” dedi.

 

Koncuk yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sayın Nurettin Canikli, ihraç olanlar için, yeni bir göreve iade KHK'sı hazırlandığını açıkladı. Söz konusu KHK aslında uzun süredir beklenmekteydi.

 

Yeni bir iade KHK'sı hazırlanıyor olması son derece sevindiricidir, ancak açıklandıktan sonra bir hayal kırıklığı olmamasını diliyorum.

 

Çıkarılacak iade KHK'sının beklentileri karşılayacak, yapılmış olan hataları tam olmasa dahi büyük oranda telafi edecek bir KHK olmasını diliyorum, ancak beklentilerin, umulan kadar gerçekleşeceğine de inanmakta zorlanıyorum. Bu konuda yanılmış olmaktan da çok memnun olacağımın bilinmesini istiyorum.

 

Kriterler henüz değişmediğine göre, iadelerin daha çok, hata olduğu kesinleşmiş bylock, daha doğrusu bylock konusunda olumlu yargı kararı almış olanlar, ya da artık asılsız olduğu anlaşılan ihbarlar sebebiyle ihraç olmuş olanları kapsayacağını düşünüyorum.

 

Halbuki, tüm kriterler yeniden ele alınarak, değiştirilebilir, yüzde yüz hata olduğu, artık herkes tarafından kabul edilen, bylock iddiası ile ihraç edilenler göreve iade edildikten sonra, soruşturmaları görevdeyken de yapılabilirdi.

 

Bunlar yeni iade KHK'sında olur mu, olmaz mı, emin değilim ancak kimseyi de büyük bir beklenti içine sokmanın da doğru olmayacağını düşünüyorum.

 

Gerek bakanlık, gerekse valiliklerin açığa aldığı ve aylardır iade edilmeyen çalışanların durumu da başka bir dramdır. Bu problem hala ortada duruyor ve kimse bu konuda yorum dahi yapmıyor.

 

Türkiye Kamu Sen olarak, her zaman aklı selimin galip gelmesini, hak ve adalet terazisinin şaşmamasını istedik ve vurguladık. Vicdanımız rahat, çünkü doğruları söyledik, bir tek masumun dahi mağdur olmamasını amaçladık. Umarım, sorumluluk mevkiinde olanların da vicdanları rahat olsun.”