Türk Eğitim Sen Genel başkanı İsmail KONCUK Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın atama açıklamaları konusunda eleştirdi.

Koncuk twitter hesabından yaptığı açıklamada;

Sn Yılmaz bir TV'de ücretli öğretmenlerin KPSS puanına bakılmaksızın mülakata alınacağını daha önce açıklamıştı,ancak Sn Bakan aynıTV'de atamaların KPSS puan üstünlüğüne göre olacağını da söylemişti.O halde, Bakan o sözünde durursa ücretli öğretmen için bir avantaj olmayacaktır.

Neden, çünkü Sn Yılmaz'ın açıklamasına göre atama KPSS puan üstünlüğüne göre olacaktır, dolayısıyla düşük puanlı olanların mülakata alınmasının hiç bir anlamı olmayacaktır.Ancak 5 bin atama 20 binden ayrılarak sadece ücretli öğretmenler için yapılır mı, bilinmez.

5 bin atananın 20 binden ayrılması teknik ve hukuki olarak sıkıntılıdır.Bu durumda belli süre ücretli çalışmış olanların 20 bin için başvuru yapması mümkün olmayabilir.Yani, böyle bir uygulama her halükarda sıkıntılıdır.Düşünülmeden yapılmış bir açıklama olarak görüyorum.

Doğru yöntem ise, her zaman olduğu gibi tüm ataması yapılmayan öğretmenlere eşit muamele etmek, zaten sıkıntılı olan öğretmen atama konusunda yeni tartışma alanları yaratmamaktır.Bizden uyarması.