Din öğretilmesi, tanınması ve kavranmasına yönelik atılan bütün adımlara karsı reflekslerin olumsuz gerçekleştiğini belirten Selvi, 'Bundan dolayı da üzülüyoruz ve onları objektif, demokrat ve özgürlükçü yaklaşmaya davet ediyoruz' dedi.

HER platformda demokrasi ve insan hakları ile ilgili söylemleriyle gündemden düşmeyen grup yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim müfredatında din dersiyle ilgili yapılan düzenlemeyi sindiremedi!

Daha önce okullarda mescit açılmasıyla ilgili düzenlemeye tepki gösteren grup, ortaokul ve liselerde verilen Temel Dini Bilgiler dersine İslam ve Sosyal Hayat', İslam ve Hukuk', İslam'da Sufilerin Rolü ve İnsanın Yaradılış Amacı: İbadet' ünitelerinin eklenmesine adeta ateş püskürdü.

Yapılan habere ilişkin gazetemize konuşan Eğitim-BirSen Genel Başkan Vekil Latif Selvi, 'Bu ülkede dinin öğretilmesi, tanınması, kavranmasına yönelik hangi adım atılmışsa bunların bütün refleksleri olumsuz gerçekleşmiştir. Bundan dolayı da üzülüyoruz ve onları objektif, demokrat ve özgürlükçü yaklaşmaya davet ediyoruz' dedi.

YÜZDE 99'UN İNANCINA YABANCILAR

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkenin inanç ve kültür değerlerine yabancı ve düşmanca tavır içerisine giren grupların halini hem kınadığını hem de bu yaklaşımından dolayı üzüntü duyduğunu söyleyen Selvi, 'Bu ülkede dinin öğretilmesi, tanınması, kavranmasına yönelik hangi adım atılmışsa bunların bütün refleksleri olumsuz gerçekleşmiştir. Nedense özellikle ülkemizde belli düşüncelere sahip olanlar dine dahil olan her şeyin dışlanmasına dair bir inisiyatif alıyor. Ve dinin öğretilmesine dönük olarak da hep negatif yaklaşımda bulunuyor' diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın din eğitimi ile ilgili ilk defa bir düzenleme yapmadığını hatırlatan Selvi, yapılan düzenlemelerin de dünyada bir standardı olduğunu belirtti.

Din eğitimi ile ilgili toplumdaki nüfus yoğunluğunun dikkate alınarak, onların inanç ve kültürünün yansıtılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Selvi, söyle devam etti: 'Simdi baktığımızda Türkiye'de yüzde 99'u Müslüman olduğu için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nin öğretiminde bu yüzde 99'unun inancı o çerçevede ağırlıklı olması gerekir. Ancak bugünkü müfredatta bile ' bu ağırlığın tam olarak oluşturulduğunu kesinlikle söyleyemeyiz.'

BUNA EHLİ MÜREKKEP DERLER

Müfredata uygun yapılan yeni düzenleme için 'Şeriat Eğitimi' denilmesine 'biz de 'cehl-i mürekkep' derler' diyen Selvi, 'Yani cahilsin de hic olmazsa bir bilene sormayı da bilemeyecek kadar da mı cahilsin?

Bu içerikteki öğretilenlerin hepsi bizim pratik hayatta yasaya geldiğimiz uygulamaları ifade ediyor. Ama dine itiraz ediyorsanız çıkıp dine itiraz edin, dinin öğretimine değil. Birazcık araştırmış olsalar islam'ın yalnız basına inanç ve soyut ahlak değerlerinden ibaret olmadığını, pratik bir yasam sunduğunu bilirler. Burada yapılan düzenleme bir kasık suda fırtına kopartanların din düşmanlığından kaynaklanan maalesef maksatlı bir düşmanca tavır olarak ortaya çıkıyor. Bu yapı maalesef dine dair ne görürlerse saldırgan bir tavır takınıyorlar. Bundan dolayı da üzülüyoruz ve onları objektif, demokrat ve özgürlükçü yaklaşmaya davet ediyoruz' seklinde konuştu.

Milli Gazete

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net