Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen'in aralarında bulunduğu Diyarbakır'daki çoğunluğu İslami STK'lardan oluşan 105 STK Temsilcisi, ortak bildiri yayımlayarak, Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki son ihraç listelerinde 'masum insanların' bulunduğuna dikkat çekerek, FETÖ ve benzer örgütlerin kriptolarının iş başında bulunduğu ve kumpas vari faaliyetler icra ettiklerini dile getirerek, 'ihraçlarda kamu vicdanını rahatsız eden masum insanların bulunduğu' bildirildi.

105 STK'nın ortak bildirisinde şu ifadelere yer verildi.

OPERASYONU DESTEKLİYORUZ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınması gereken tedbirlerin ivedilikle ve etkili biçimde alınmasını destekliyoruz, başta FETÖ olmak üzere, terör örgütleriyle bağlantılı kişilerin kamudan tasfiyesi gibi amaçlarla ilan edilen OHAL ve bu kapsamda çıkarılan KHK’lar, toplumun büyük bölümü tarafından makul hukuk çevreleri tarafından da anayasaya ve hukukun gereği olarak kabul edilirken, özellikle son KHK olmak üzere, ihraç listelerinde masum olduğu konusunda geniş kanaat bulunan kişilerin yer alması kamuoyu vicdanında tereddütler oluşturmuştur.

KRİPTO FEÖTCÜLAR VAR

Bu minvalde tüm Türkiye’de ve hassaten Diyarbakır’da kripto Fetöcüler tarafından iftiraya uğrayan ihraç edilen, açığa alınan ve ihraç edilen masum kardeşlerimiz asla sahipsiz değildir! 

FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak ve dikkatleri kendilerinden uzaklaştırmak amacıyla Devlet kurumunda aktif yetkili Kripto FETÖCÜLER, toplumumuzda kanaat önderi düzeyinde olan ve aramızda güven veren şahsiyetleri, FETÖ veya PKK terör örgütü mensubu olarak göstererek bunların ihraç edilmesine sebep oldular. Bu kripto FETÖ'cüler hala aktif ve etkili görevlerde yer almakta ve masumları hedef almaktadır. Bazı yayın kuruluşları ve kripto FETÖ'cüler 15 Temmuz'da Darbeye direnen İslami STK'LARI ve önemli şahsiyetleri hedef alarak zalimce karar aldırıp bunların ihraç edilmelerine ve açığa alınmalarına zemin hazırlamaya devam etmektedir. 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

Ümmet olarak en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte bizleri ayrıştırma, ötekileştirme ve düşman ilan etmek istiyorlar. İhraç edilenler içinde masum olanlar ayıklanarak ihtiyacımız olan sevgi, hoşgörü birlik, beraberlik ve kucaklaşmaya ihtiyacımız vardır. Kripto FETÖ'cülerin bu kirli oyununun farkına vararak bu oyunlarına alet olmamamız gerekmektedir.   15 Temmuz Kahramanları ve FETÖ ile sahada etkin mücadele eden bu ihraç edilen masum kahramanlarımız, bir takım çevrelerin bilinçli operasyonlarıyla memurluktan ihraç etmiş olabilirler ancak bizim gönlümüzden ve toplumun vicdanından asla ihraç edilemeyeceklerdir. 

SORUŞTURMALAR SULANDIRILIYOR

Bu coğrafya bin yıllık kardeşlik hamuruyla yoğrulmuş, Türk'ü ile Kürt'ü ile Çanakkale'de göstermiş olduğumuz eşsiz birlik ruhunu 15 Temmuz'da tekrar diriltmiş bir millet olarak bundan sonra da bu kazanımları KRİPTO FETÖ'CÜLERİN eliyle sulandırmaya izin vermemeliyiz. Referandumdan dahi bu KRİPTOLARIN sandık kurulu görevlendirmesinde bile etkin olduğunu gördük. Diyarbakır’da Kripto FETÖ’CÜLER eliyle adeta 28 Şubat zihniyeti hortlamış durumda.

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ HORTLAMIŞ

Kripto FETÖ'cülerin raporu ile ihraç edilen İslami STK'ların masum üyeleri bizim kardeşimiz, yol arkadaşımız ve dava arkadaşlarımızdır. Bu bölgede milletin birliğini tesis edip kardeşlik bayrağını dalgalandırarak sahada çalışan dindar şahıslara yönelik ciddi çifte standartlar uygulanıyor. Sözde güvenlik soruşturması adı altında FETÖ’CÜ veya PKK’lı diye, dindar sendika Başkanları ihraç ediliyor.En son Diyarbakır Büro Memur Sen Başkanı Necmettin ALAŞ bununsomut bir örneği. Necmettin ALAŞ gibi değerli şahsiyetler,PKK’lı iftirası ileihraç ediliyorsa tüm DiyarbakırlılarPKK’lıdiye yargılanmalıdır. Çünkü Diyarbakır’da PKK’lıolmayan sadece  tek insan var deseler o da Necmettin ALAŞ’tır, diyebiliriz. Necmettin ALAŞ ve benzer şahsiyetlere PKKveya FETÖ iftirasını atıp Devletimize rapor edilenlerin kripto FETÖCÜ olduğu kesindir.Devletimizin bu iftiracı KRİPTOLARI derhal tespit edipcezalandırması gerekir.Kripto FETÖCÜLER bu yolla hem dikkatlerikendi üzerlerindençekmek hem de halkı devlet ile karşı karşıya getirerek kaos ortamı oluşturmak istiyor. Kısmen de olsa bunu başarsa da millet olarak buna izin vermeyeceğiz.

FETÖCÜLARA KARŞI HAREKET İSTİYORUZ

Bizler bu bölgede ülkeye ciddi hizmetlerde bulunurken kripto FETÖ’CÜLERİN raporu ve iftirasıyla KHK’larla veya güvenlik soruşturması adı altında sosyal ve ticari hayatımızın önünün kesilmesine asla rıza göstermeyecek, bu kripto FETÖ zihniyeti ile mücadele edecek ve milletimize hizmet etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’de ve Diyarbakır’da etkin olarak faaliyet içinde olan kripto FETÖCÜLERE karşı YETKİLİLERİN harekete geçmesini İstiyoruz. Aynı zamanda sahada olan ve her şeye şahit olan, birçok meseleye vakıf olan STK’ların bu mücadelede görüşünün alınması ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliği açısından önem arz etmektedir. 

Bu millete 15 Temmuz’da nasıl hizmet ettikse aynı aşkla bu hizmete devam edeceğiz, meydanı bu iftiracı kripto FETÖCÜLERE bırakmayacağız. Bu hususta yetkililerin de oynanan oyunun farkına varmasını istiyoruz.

Son olarak daha önce kurulan OHAL İNCELEME KOMİSYONUNUN ivedilikle göreve başlamasını, böylelikle masum ve mazlum olanların tespit edilerek kamuoyu vicdanının rahatlatılması için burada yetkililere çağrıda bulunuyoruz.*

BAŞBAKAN KOMİSYONU AÇIKLADI

Öte yandan, OHAL Komisyonu üyelerinin belli olduğunu açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 'Bugüne kadar itirazları değerlendirilip, iade edilen sayısı 20 binin üzerindedir. 685 Sayılı Kararname ile kurulan Olağanüstü İşleri İnceleme Komisyonu'nun üyeleri de belirlenmiş olup, göreve başlayacaktır. Böylece itirazlar artık tek bir kuruma değil, bu merkeze adeta bir mahkeme gibi çalışacak bu merkeze yapılacak. Burada karara bağlanacak. Bu düzenlemeyle müracaatları haklı görülenlerin hakları iade edilecek. Haklı görülmeyenler içinse yargı yolu açılmış olacak' diye konuştu. 

Diyarbakır SÖZ

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net