Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, hedeflerinin, 500 bin üyeyle ‘zirveden yeni ufuklara’ yürümek olduğunu belirterek, “Önemli olan, her yeni günü fırsat bilerek yeni ufuklara bir adım daha atmaktır. Rehavete kapılmak, yılmak, yorulmak yok. Çünkü bu davanın bir medeniyet davası olduğunun bilincindeyiz. Vesayetçi yapılara karşı çıkışımızın temelinde kendi kişiliğimiz ve kimliğimizle özgür olarak var olma ve yaşama iradesi vardır. Zulme, haksızlığa, tahakküme, ihanete geçit vermeyecek kararlılıkla çoğalan, güçlenen bu iradedir” dedi.

“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programı, Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Amasya Milletvekili Haluk İpek, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Memur-Sen İl Temsilcisi Recep Eliaçık, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Camcı, üyeler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Latif Selvi, hukukun adaletin teminatı olması ve herkese bu imkânı sağlaması gerektiğini söyledi.

16 Nisan’da yapılacak referandumun önemine dikkat çeken Selvi, “Yeni anayasa değişikliği Türkiye’nin önünü açacak. Daha önceki değişikler sistem için değişikliklerdi, bu değişiklik sistemde bir değişikliktir. Bunun ülkenin önünü açacağına, önemli bir kapıyı aralayacağına ve memleketimiz için hayırlı hizmetlere vesile olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Karanlık odakların mevcut yapının sürmesinden yana olması düşündürücü

Milletle birlikte yeni bir istiklal mücadelesini sürdürdükleri bir dönemde kritik bir eşiğe geldiklerini kaydeden Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü: “İrademizi felce uğratmak, Anadolu insanını sistem dışında tutmak için darbe ve işgal teşebbüsleri dahil hiçbir zulüm ve dayatmadan çekinmeyen zorbaların düzenine son vermek için 16 Nisan’da tarihi bir tercih yapmak durumundayız. Elbette yönetim iradesinin merkezine insanımızın seçimini, doğrudan millet iradesini koyan sistemden yana olacağız. Sürekli huzursuzluk, kriz, hüsran, çöküntü üreten gidişattan yana olamayız. Yapısal olarak kriz üreten, her an krizlere açık mevcut sistemle geleceğe sağlam adımlarla yürümek mümkün değildir.”

İçerideki ve dışarıdaki kanlı, karanlık odakların çift başlı, krizlere açık yapının sürmesinden yana olmalarının düşündürücü olduğunu ifade eden Selvi, PKK’dan FETÖ’ye kadar tüm terör örgütleriyle cuntacı yapıların, bu yapılardan medet uman partilerin, Hollanda, Almanya, Avusturya’nın terörü destekleyici tavırlarında politik emelleri açığa çıkan Avrupa’nın değişiklik aleyhinde olması, bu milletin yapacağı tercihlerle onlara iktidar yolunu ebediyen kapatacak olmasındandır. 16 Nisan’da yapılacak referandumda bu gerçekleri halkımızla paylaşmak için yollardayız” diye konuştu.

 

Tarihi kazanımlara yaklaştığımız bir dönemdeyiz

“25 yıldır verdiğimiz mücadelenin tarihi kazanımlarına yaklaştığımız bir dönemdeyiz” diyen Latif Selvi, şunları söyledi:

“Bizler, öncülerimizin binbir zahmetle, sıkıntıyla bizlere bıraktıkları bu eseri, kazanımların adresi olan bu teşkilatı, hak ve özgürlük mücadelesini sonraki nesillere, aynı yolu daha geniş imkânlarla miras bırakmak için çaba harcıyoruz. 450 bini aşkın üyeye ulaşmamız elbette önemlidir. Ancak bundan da önemlisi 500 bin üyemizle ‘zirveden yeni ufuklara’ yürümektir. Memur-Sen olarak da ulaşmak istediğimiz yeni hedef, 1 milyon 111 bin 111’dir. Önemli olan, her yeni günü bir fırsat bilerek yeni ufuklara bir adım daha atmaktır. Gevşemeyeceğiz, yılmayacağız, rehavete kapılıp geldiğimiz noktayla yetinmeyeceğiz, gece gündüz demeden, kara, yağmura, çamura aldırmadan ilk günkü azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bu davanın bir medeniyet davası olduğunun bilincindeyiz. Vesayetçi yapılara karşı çıkışımızın temelinde kendi kimliğimizle özgür olarak var olma ve yaşama iradesi vardır. Zulme, haksızlığa, tahakküme, ihanete geçit vermeyecek kararlılıkla çoğalan, güçlenen bu iradedir. Bu iradeyi diri tutmayı başarırsak, birlik ve beraberliğimizi koruyabilirsek, içimizdeki ve dışımızdaki hainlere karşı el birliği ederek mücadeleye devam edersek, hiçbir güç bizi yıkamaz. Bu ülkenin çimentosu olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, kurulduğumuz günden beri bu bilinçle hareket ettik ve bundan sonra da bu şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını, olmaması gerektiğini vurgulayan Selvi, “16 Nisan’da irademizi ortaya koyarak ‘evet’ demeli ve araladığımız kapıyı ardına kadar açmalıyız ki, özlediğimiz, önemsediğimiz insani değerlerimizin ışığında şekillenecek reformları gerçekleştirebilelim; çocuklarımıza daha iyi bir gelecek, adil bir dünya bırakabilelim” ifadelerini kullandı.

 

Bayraktutar: Milletimiz kendisinden rahatsız olanlardan bıkmıştır

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar ise, milletin vefalı ve sağduyulu olduğunu dile getirerek, “Bu millet, tarihinden, örfünden, âdetinden rahatsız olanlardan, her zaman kavgayı, huzursuzluğu layık görenlerden bıkmıştır” dedi.

Baytaktutar, tüm üyelerini ve ülkesini, milletini düşünen herkesi 16 Nisan’da yapılacak referandumda güçlü bir çoğunlukla ‘evet’ oylarını