Kurban Kesim Namazı - Müslüman aleminin bayramı olarak kurban bayramını yaşayacağız imkanı el veren her Müslümanın yerine getirmesi gereken kurban vazifesinde az bilinen ibadet kurban kesiminden sonra kılınacak namaz'ın kaç rekat olacağı ve hangi duaların okunacağı konusunda, Kurban bayramı arefesinde en çok merak edilen konuların başında gelen kurban başını kesen kişinin yerine getirmesi gerektiği vazife olan kurban namazının nasıl kılınacağı yönünde dini vazife olan kurban ibadetinin sadece kurbanı kesmek ve etini tüketmek olmadığını Müslüman toplum olarak bilsek de bir çok kişinin hala yerine getirmediği ibadet olan kurban başını kesenin kılması gereken namazın inceliklerini sizler için hazırladık.

Ajanskamu Net- 

 Kurban bayramında müslümanların kurban kesme ibadetini yerine getirdikten sonra iki rekat şükür namazı kılması gerekiyor. Kurban'ın başını kesenin kılması gereken bu namaz aslında şükür namazıdır.

Kurban bayramı arefesinde en çok merak edilen konuların başında gelen kurban başını kesen kişinin yerine getirmesi gerektiği vazife olan kurban namazının nasıl kılınacağı yönünde dini vazife olan kurban ibadetinin sadece kurbanı kesmek ve etini tüketmek olmadığını müslüman toplum olarak bilsek de bir çok kişinin hala yerine getirmediği ibadet olan kurban başını keseNin kılması makbuldür.

Bu namaz iki rekat olup,1.rekatte- fatihadan sonra 'inna A'tayna' (kevser suresi.

2.rekatte-Fatihadan sonra' kul hüvellahü ehad'(ihlas suresi) okunur.

Namazdan sonra:

'Allahümme hazel-kebşü, (ev haze'lbakaru,ev hazel-ma'zü)minke ve leke ve ileyke.Fetekabbel min İbrahime Halilike ve ismaile zebnihıke ve Muhammedin habibike bifazlike ve cu'dikeve keremike ya ekramel-ekramin' duasını okuyup dünyevi ve uhrevi hacetler dileyebilir.

Manas: 'Ya Rabbi, bu koyun (veya sığırveya keçi ne kesildiyse)senden, rızan için sanadır.Lutfunla ve kereminle Halilin İbrahim 8a.s.) ve zebihin (kurbanın) İsmail a.s.'dan ve Habibin Muhammed (s.a.v.)'den kabul ettiğin gibi kabul et.Fazlın ,keremin ve lütfunla,ey ekramel ekramin...

Allahümme inne salatii ve nüsüki ve mahyaye ve mematii lillahi rabbil alemiin diyerek dua edilir.