Son zamanlarda özellikle Milli Eğitim camizasında iş ve işlemlerin yürütülmesinde kullanılan WhatsApp sıkıntıları ile ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. WhatsaApp'tan yapılan bilgilendirmelerin yasal olarak tanımlandığı, tebliğ edilmiş olarak kabul edildiği dile getiriliyor. Ardından o gruplarda paylaşılan bilgilerle ilgili olur olmaz hesaplar sorulduğu ve yapılan işlemlerin iptali için bahaneler üretildiği ifade ediliyor.

Hem özellikle yöneticiler için grup kurup içeri alınıp, hem de kendi akıllarınca cezalandırmak için sudan bahnelerle ve tüm üyelere had bildirmek için gruptan çıkarılıyor olması lle ilgili şikayetler söz konusu.

Modern Mobbing ya da Medyatik Mobbing olarak ta kullanılan sosyal medya yöneticiliği bir çok komik uygulamaya da sebep oluyor. Gruptaki kişilere yakışıkşız ifadelerle uyarıların da yapıldığı görülen uygulamanın ne zaman resmi olarak yasaklanacağı merak konusu.

Devletin kendi kullandığı iletişim kanalları mevcut olduğu halde bin bir türlü çirkin uygulamanın merkezi haline gelen grupların kapatılması ya da canı isteyenin istediği gibi çirkinleştiği bir tarzın engelenip engellenmeyeceği veya bu tarz kurumlarda ortaya çıkan sosyal medya yöneticiliğine bir son verilmesi için bir çözüm bekleniyor.

Ajanskamu-Özel Haber