15 Temmuz şehidlerine hakarete suç duyurusu!
Kutsala Saygı Derneği (KUSAD) geçtiğimiz hafta, 'Ekşi Sözlük' isimli sitede, 15 Temmuz şehidlerine alçakça hakaret eden 'dr bargiran' isimli kullanıcı için suç duyurusunda bulundu!

Kutsala Saygı Derneği (KUSAD) Başkanı Av. Mehmet Sarı, İstanbul Anadolu Adliyesi'ne yaptığı suç duyurusunda, şehidlik kavramına ve 15 Temmuz şehidlerine hakaret ve aşağılayıcı ifadeler kullanıldığını belirterek, bunun mevcut yasalara göre suç oluşturduğunu söyledi. Sarı, Söz konusu hakareti yapan kişinin cezalandırılması gerektiğini belirtti...

15 Temmuz şehidlerine aşağılık hakaret!
Geçtiğimiz hafta 'Ekşi Sözlük' isimli, İslâm ve Türklük düşmanı lümpen Batıcı kesimin yazdığı bir sitede, 'Vibratöre Türkçe İsim Önerileri' diye bir başlık açılmış, bu sapkın başlık altında, 'dr bargiran' isimli bir kullanıcı isim önerisine '15 Temmuz Şehitleri çubuğu' cevabını vermişti. Bu aşağılık yoruma gelen tepkiler sonrası, yorum silinmişti.

(Kutsala Saygı Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı, Ekşi Sözlükte 15 Temmuz Şehidlerine alçakca hakaret eden kullanıcı hakkında Anadolu Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu!)

Kutsala Saygı Derneği (KUSAD) Genel Başkanı Av. Mehmet Sarı Nabız Haber'e konuştu
15 Temmuz şehidlerine yapılan bu adi hakaretle ilgili, suç duyurusunda bulunan Kutsala Saygı Derneği Başkanı Av. Mehmet Sarı, Nabız Haber'e konu ile ilgili yaptığı açıklamada, bugün Anadolu Adliyesi'nde söz konusu hakaret ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, '15 Temmuz şehidlerine yapılan bu hakaret cezasız kalmamalı!' dedi... '15 Temmuz şehidlerinin hain kalkışma sırasında vatanı korumak için meydanlara inen ve bu sırada darbeci hainlerin kurşunlarına hedef olarak şehadet şerbetini içen insanlarımız' olduğunu belirten Av. Mehmet Sarı, şehidlik kavramının da dini ve milli kutsalı ifâde ettiğini vurguladı!

'15 Temmuz Şehidlerine yapılan bu hakaret cezasız kalmamalı!'
KUSAD olarak yaptıkları suç duyurusunda, işlenen fiilin TCK 216/3 ve 301. maddesi çerçevesinde suç teşkil ettiğini belirten Sarı, 'Bu tür ağır hakaret ve tahrik içeren paylaşımların düşünce özgürlüğü çerçevesinde değil, kanunun tarif ettiği suç kapsamına girdiğini' söyledi... 15 Temmuz'da insanların canları pahasına darbeci hainlere direndiğini vurgulayan Sarı, 'Bu ne idiğü belirsiz kişilerin, şehidleri ve onların hayattaki yakınlarını da rencide ettiğini' ifade etti. KUSAD Başkanı Av. Mehmet Sarı, 'Ülkemizi hain bir darbe ve işgalden kurtaran bu aziz şehidlerimize yapılan hakaret cezasız kalmamalı!' diye konuştu!