MEB'in yayımladığı kılavuza göre, 1 Haziran'da yapılacak LGS kapsamındaki sınav için başvurular bugünden itibaren 14 Nisan'a kadar alınacak.

1 Haziran 2019 tarihinde yapılacak Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru Kılavuzuna göre başvurular 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. Sınav sonuçları 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Sınav 8. sınıf öğretim programları esas alınarak yaılacak olup iki oturum halinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve aynı gün yapılacaktır.


Birinci oturum 50 soruluk sözel alandan oluşacal ve süresi 75 dakika, ikinci oturum 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.


Birinci oturumda 8. sınıf Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimlerinden sorular yöneltilecektir. 

Merkezi Sınav başvurusunda bulunacak öğrenciler, başvuru yapmadan önce elektronik ortamdaki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. 


Ortaöğretime Geçiş Yönergesi 

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Başvuru Ve Uygulama Kılavuzu