Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri S.Y., A.E. ve V.K. internette fenomen olan 'Sıfır Bir - Bir zamanlar Adana'da' dizisinden etkilenerek, 'sokak hikâyelerini' anlattıkları 'Dört Sıfır' adlı üç bölümlük dizi çektiler.

Uyuşturucu kullanan, eli silahlı kişilerin olduğu, mafyatik sahnelere geniş yer verilen dizi tepki çekti. YouTube'a gelen şikâyetlerin ardından videoların iki bölümü kaldırıldı.

Çocuklar Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada, 'Bazı şahıslar bizi çekemeyip yaptığımız işi ve emeği göze alamayıp şikâyet etmişler. İzin belgemiz olmadığı için maalesef yapabileceğimiz bir şey yok. Dört Sıfır internet dizimiz artık yayınlanmayacak, bilginize' dedi.

İddiaya göre, videoyu gören rehber öğretmeni durumu okul müdürü ve müdür yardımcısına bildirdi.

Yöneticilerin gülerek, 'Aman canım ne var bunda, çocuklar aralarında şaka yapmış. Çok da güzel olmuş. Üzerinde durmaya değmez' dedikleri ileri sürüldü.

Dizinin oyuncusu çocukların Eğitim- Bir Sen ve Osmanlı Ocakları tarafından yönlendirildikleri, 19Ekim2015'tekr Gül Kitap Evi yağmasına katılan grup içerisinde yer aldıkları da öne sürüldü.

İSTANBUL/Cumhuriyet