Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK Liselere Yerleştirmede Ortaöğretim Başarı Puanı Esas Alınacağı konusunda iddialı açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan KONCUK şunları söyledi;

Sn İsmet Yılmaz yeni TEOG sistemi ile ilgili ilk açıklamasında, ' Hiç bir öğrenci istemediği okula yerleştirilmeyecek.' demiş, biz de bu açıklamanın doğru olmadığını söylemiştik.Sn Bakan bu ifadeyi aşağıdaki şekilde değiştirmiştir.

Sn Bakan şimdi, 'Öğrencilerin %90'nına kendi muhitinde eğitim vereceğiz.' demektedir.' Hiç bir öğrenciyi istemediği okula yerleştirmeyeceğiz.' cümlesi ile, bu yeni cümle arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır.

Orta okul başarı puanının dikkate alınmayacağı da, söylenmişti.Şimdi takip ediniz, ortaokul başarı puanı da dikkate alınacaktır, başka yol yoktur, aksi takdirde kimin anadolu lisesine, kimin mesleki teknik liselere gideceğini tespit etmek imkansızdır.

Gerek Sn Bakan gerekse diğer bürokratlara tavsiyem, sormadan, danışmadan iş yapıyorsunuz bari konuşurken bin düşünün bir söyleyin.Yoksa birileri hatanızı yüzünüze vurur ve mahçup olursunuz.Emin olun bu ülkede bu işleri sizlerden çok iyi bilen bir çok insan var.

Bu arada, Sn Bakana yine de teşekkür ediyorum.Neden mi?En azından uyarılarımızı dikkate alarak, daha doğru bir ifade kullandığı için.İnsanları aldatmamak lazım.Şimdi sırada, yerleştirmenin, orta öğretim başarı puanına göre yapılacağını açıklamaya geldi.Yavaş yavaş öğrenecekler.