yönetmeliğe uyulmadığını, konut tahsis edecek komisyonların zamanında toplanmadığını, boş konutların keyfi olarak başvurudan çıkarıldığına dair bilgi ve tespitlerimiz mevcuttur. Lojmanlarımızın hak sahiplerine yönetmelikte belirtilen hususlara göre tahsis edilmemesi, komisyon üyelerine yakın olarak görülen memurlara adaletsiz olarak tahsis edilmesi, başvuru sonuçlarının değerlendirilmesinden sonra alınan komisyon kararlarının iptali maalesef giderek yaygınlaşan bir sorundur. Bu hukuksuzluk karşısında bakanlığımızın acilen önlem alarak, il milli eğitim müdürlüklerini yazılı olarak uyarması ve usulsüz tahsislerin iptali ile bu usulsüzlüğe karışan memurlar hakkında idari disiplin işlemi başlatılması gerekir. Konuya ilişkin resmi talebimiz ektedir, takipçisi olacağız.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 

 

 

 

  Sayı:  719-17/4758                                                                                        Tarih:14/11/2017

  Konu: Kamu Konutları Tahsisindeki Usulsüzlükler
           
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne
 
 
  İlgi: a) 11/11/1983 Tarih ve 18218 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren             
              2946 Sayılı Kamu Konutları Kanunu
          b) 23/09/1984 Tarih ve 18524 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurumları         

               Yönetmeliği

      

  
Yasaların yetkili olana tanıdığı ilkeler üzerinden, adil ve şeffaf bir şekilde çalışmaların yürütülmesi esastır. Amirlerin maiyetindeki memurlara yasaların öngördüğü usuller üzerinden destek olması bir gerekliliktir. Bilindiği üzere kamu görevlilerine kamu konutları, İlgi a) kanunu ile İlgi b) yönetmeliği ile tahsis edilmektedir. Ancak sendikamıza ulaşan şikayetlerden anlaşıldığı üzere, birçok il veya ilçede ilgili yönetmeliklere uyulmadığı anlaşılmıştır.
 
İlgili yönetmelik hükümlerine göre; görev tahsisli, sıra tahsisli, hizmet tahsisli konut ilkelerine göre planlanması gereken konut tahsislerinin yapılmadığı, il veya ilçelerde kurulan komisyonların toplantılarını iptal ettikleri, komisyona yakın kişilere konut tahsis edildiği, oturulabilir konut statüsündeyken, keyfi olarak konutların sonraki toplantılarda oturulamaz olarak nitelendirilerek, başvurudan çıkarıldığı anlaşılmıştır.