Güneysu, 'Uygulayıcılar tarafından yansıtılan eksiklerden anladığımız kadarıyla, proje yeterince anlaşılamadı' dedi Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı, Samsun'da eğitimin başarısını artırmak amacıyla başlatılan ve ilk dönemini tamamlayan Maarif Hareketini, değerlendirdi. Güneysu projenin okullarda bir heyecan oluşturduğunu ifade ederek, 'Bizim arzumuz, proje lerde herkesin gönül birliğiyle çalışması. Gereksiz olgulardan arındırılmalı. Alanda böyle bir algı var. Bu algının da kırılması lazım' ifadelerini kullandı.

PROJELER GÖNÜL BİRLİĞİYLE OLMALI

Eğitim Bir-Sen'in ilk duyurulduğunda projeyi heyecanla karşıladığını kaydeden Güneysu, ' 'Projenin her zaman Samsun eğitimine katkıda bulunmasını diledik. Alanda eksik gördüğümüz şeyleri, müdürümüze de ilettik. Alanda yanlış anlaşılmalar oldu. Uygulayıcılar tarafından yansıtılan eksiklerden anladığımız kadarıyla proje yeterince anlaşılamadı. Bunlardan da kaynaklanan eksiklikler oldu. Okullarda bir heyecan oldu, yapılan çalışmalar da düzen ve tertip içerisine sokulmaya çalışıldı. Bir okulun orijinal bir proje üretilip diğer okullara da yansıması güzel bir gelişmeydi. Mesela Vezirköprü'de bir okulun projesi diğer okullarda da uygulandı.

Bu yıl TEOG'da geçen yıllara göre bir başarı artışı oldu. Ancak bunu sadece Maarif Hareketi'ne bağlamak doğru değil. Elbette katkıları da var ama geçmiş dönemde yapılan yanlışlıklardan vazgeçilmesiyle bu fark yaşandı. Bizim arzumuz, projelerde herkesin gönül birliğiyle çalışması. Gereksiz olgulardan arındırılmalı. Alanda böyle bir algı var. Bu algının da kırılması lazım'

MAARİF HAREKETİ'Nİ ÖNEMSİYORUZ

Projeden en üst seviyede yararlanmak için eğitim paydaşlarının Maarif Hareketi'ne eleştiriler yapması gerektiğini kaydeden Güneysu, 'Samsun'da eğitim öğretimin kalitesinin artırılması sendikaların da sorumluluğu. Bu nedenle biz bu projeyi önemsiyoruz. Eğitim müfredatında değerlerimizin okullara taşınması konusunda bir eksiklik vardı. Bu projeyle o boşluk doldurulabilir' ifadelerini kullandı.