Ajanskamu.Net-

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenlerin maaş karşılıkları arasında farklılıklar bulunmaktadır. Maaş karşılıkları arasında ki bu farklılıkların ortadan kaldırılarak, maaş karşılıklarının eşitlenmesi talepleri bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nca yerine getirilmemiştir. Türk Eğitim Sen olarak Ağustos ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na yazı göndererek öğretmenlerin maaş karşılıklarının eşitlenmesi talep etmiştik. Milli Eğitim Bakanlığı talebimizi cevap vermeyerek zımnen reddetti. Talebimizin reddi üzerine sorunun çözümü için Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat ettik.

Halen yürürlükte olan 439 sayılı Kanuna göre maaş karşılığı çalışma yönünden öğretmenler branş bazında üç gruba ayrılmıştır. Bu grupları inceleyecek olursak;

Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri :                    Haftada 18 saat

Genel bilgi ve meslek dersi öğretmenleri :          Haftada 15 saat

Atölye ve laboratuvar öğretmenleri :                 Haftada 20 saat

Öğretmenler arasında maaş karşılığı okutulacak ders saatleri arasında yapılan bu ayrım Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi hakkaniyet yönünden de kabulü mümkün değildir. Yıllardır süregelen bu sorunun çözümü için Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat ettik. Müracaatımızda talebimizin kabul edilerek öğretmenlerin branş ayrımı gözetilmeden maaş karşılıklarının eşitlenmesini talep ettik.

Başvuru dilekçemiz için tıklayınız.

FARKLI BRANŞLARDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN MAAŞ KARŞILIKLARI EŞİTLENMELİDİR