Eğitim-Bir-Sen 6 ay süreyle geçici görevlendirilen üyesinin görevlendirilmesinin iptali istemiyle açtığı davayı kazandı. Mahkeme görevlendirmeyi iptal etti.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

Eğitim-Bir-Sen olarak, 6 ay süreyle geçici görevlendirilen üyemizin görevlendirilmesinin iptali istemiyle açtığımız davada, mahkeme, hizmet ihtiyacının ve bu ihtiyacın karşılanması gerekliliğinin somut ve nesnel gerekçelerle tam olarak ortaya konulamadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, kararında, “…görevlendirmenin, kamu hizmetlerinin gerektirdiği hâllerde, bu kamu hizmeti amacını teminen tesis edilmesi gerekmektedir. Bir başka ifadeyle, görevlendirme işlemi, kamu görevlilerinin işgal ettiği kadrodan fiilen uzaklaştırma amacını taşımamalı, kamu hizmetlerinin yürütülmesi amaç edinilmeli ve hizmet gereklerine ters düşen bir sonuç amaçlanmamalıdır. … hâlihazırda oluşan hizmet ihtiyacının ve bu ihtiyacın karşılanması gerekliliğinin somut ve nesnel gerekçelerle tam olarak ortaya konulamadığı, dolayısıyla davacının, ihtiyaca binaen … Lisesi’ne 6 ay süreyle geçici olarak görevlendirilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır” gerekçesine yer verdi.

Mahkemenin kararı için tıklayınız