Bilindiği gibi Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında okul müdürleri tüm öğretmenleri EK-3 Performans Değerlendirme Formuna göre değerlendirmektedir.

Bu değerlendirme sonucuna göre Türk Eğitim-Sen üyesi bir öğretmenimize okul müdürü tarafından 89 puan verildi. Değerlendirme puanına itiraz eden öğretmen, puanın iptali için Ankara 10. İdare Mahkemesine başvurdu.

Ancak Ankara 10. İdare Mahkemesi söz konusu davayı reddetti. Davacı öğretmen de bunun üzerine konuyu Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıdı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi; davacının okuldaki bazı uygulamalardan ve okul yöneticilerinden şikâyetçi olduğu, bu şikâyetler sonucu okul idaresi hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığı, değerlendirme formunun da davacının şikayetçi olduğu okul müdürü tarafından düzenlenmiş olması nedeniyle performans değerlendirme formunun objektif olarak düzenlenemeyeceği sonucuna vardı.

Bu nedenle, istinaf isteminin kabulüne ve Ankara 10. İdare Mahkemesi’nce verilen 2016/3823 E., 2017/125 K. sayılı ve 26.01.2017 tarihli kararın kaldırılmasına ve dava konusu işlemin iptaline kesin olarak oybirliği ile karar verildi.

Türk Eğitim-Sen olarak hakkı, hukuku öncelemeyen her uygulamanın karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Dolayısıyla bu karar; yanlı, objektif kriterleri esas almayan, adam kayırmayı ön plana çıkaran tüm okul yöneticilerine ders niteliğindedir.

 

İlgili karar için tıklayınız