İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4/B’li Tıbbi Sekreter olarak görev yapan üyemiz Aksaray Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümüne kayıt yaptırarak tayin talebinde bulunmuştu.

Tayin talebinin mevzuata göre böyle bir hakkın bulunmadığı gerekçesiyle reddedilmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen İstanbul 3. İdare Mahkemesi verdiği kararda Eğitim- Öğretim hakkını tüm vatandaşlar için Anayasal bir hak olduğuna vurgu yaparak Anayasanın eşitlik ilkesi gereği ayni hukuki durumda bulunanlara hukuki kuralların aynı şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekti.

657 Sayılı Yasanın 4/A maddesine göre istihdam edilen sağlık personelinin eğitim durumundan tayin hakkı olduğuna dikkat çekilerek sözleşmeli personelinde bu haktan yararlanması gerektiği ifade edildi.

Mahkeme mevzuat hükümleri, idarenin takdir yetkisi ve ilgili Anayasa Hükümleri göz önüne alındığında davacının eğitim hakkından yoksun bırakılmaması gerektiğini belirterek idarenin red işleminin yürütmesinin durdurulmasına hükmetti.