Malatya İl Milli Eğitim Müdürünün Yılın Öğretmeni seçimlerinde 1. sırada olan öğretmen yerine 4.sırada olan öğretmeni yılın öğretmeni seçmesine Eğitim Bir Sen'den tepki geldi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 no’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Üyelerinin Birlik ve Beraberliği için çalıştıklarını kaydederek; “Dün olduğu gibi, bugün de üyelerimizin, eğitim çalışanlarının sorun, sıkıntı ve endişelerine kulak verip sorumlu mercilere hesap sorduk, soruyoruz, soracağız” dedi.

Amaç ne bağcı dövmek,
Ne de kimseyi hakkından mahrum etmek...
Derdimiz kişisel menfaatler değil, kurumsal kültüre katkı oluşturup adalete katkı sağlamak ve de herkesin bundan böyle kendi işini doğru bir şekilde yapması için baskı unsuru olmaktır.
Dostlar, kamuoyu ve yapılan usulsüzlüklerden mağdur olan eğitim çalışanları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılan yazılarımıza verilen cevapları veya gerekli düzeltmelerin yapılıp yapılmadığını haklı olarak merak etmektedir.
1.Yazı, yani beslenme dostu projesi ile ilgili madem 3 İsim istediniz, ilgili kurumdaki ayrıştırmayı telafi etmenin tek yolu 3 isme de başarı belgesi vermektir diye düşünüyoruz. Henüz yazımıza cevap verilmemiştir.
2.Yazımız Yılın Öğretmeni seçimi ile ilgili idi.Mesuliyet sahiplerinin bu yazımızdan sonraki toparlanma gayretleri de tamamen komediye dönüştü.
Usülsüz bir şekilde komisyonun 4.tespit ettiği kişiyi Kurum Amiri Bakanlığa bir ay önce 1.diye bildirmiştir. Yazımızdan sonra güya telafi etmek için ilk üç arkadaşımız telefon ile aranmaya başlanmıştır.
1.olan öğretmenimiz mazereti gereği gitmek istemediğini bildirir ve Bakanlığa yazılan usulsüz yazıdan 1 ay sonra, bizim yazımızdan 1 gün sonra kendisinden gitmeyeceğine dair dilekçe alınır.
2.Olan meslektaşımız aranır ve görüşü alınır, gitmek isteyince iki kişiyi yani 2.ve 4..yü gönderirler.
3 meslektaşımızı aranmamış biliyoruz.
Kısacası Ankara'da 81 ilden 81 değil 82 Ögretmen arkadaşımız bulunmaktadır.
Usülsüz gönderilen 4.olan arkadaşımız(ki o arkadaşımızın hiç bir suçu, vebali yoktur) resmi yazı ile orda iken 2.olup gönderilen meslektaşımız gayri resmi gönderilerek güya büyük yanlışın üstü kapatılmaya çalışılmıştır.
Geçmiş yıllarda da bir çok usulsüzlüğün yaşanmış olduğu söylentileri doğru muydu diye aklımıza gelmiyor değil.
Bakanlığın bu duruma el atıp, bir an önce sorumlulara gereken hesabı sormasını bekliyoruz.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Malatya 1 no’lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Üyelerinin Birlik ve Beraberliği için çalıştıklarını kaydederek; “Dün olduğu gibi, bugün de üyelerimizin, eğitim çalışanlarının sorun, sıkıntı ve endişelerine kulak verip sorumlu mercilere hesap sorduk, soruyoruz, soracağız” dedi

Söylemez Sendika Binasında yaptığı basın açıklamasını şu şekilde sürdürdü. “Her dönem olduğu gibi, içinde bulunduğumuz dönemde de bazen sistem(sizlik)den, çoğu zaman ise yetki verilip makam işgal eden insan unsurundan kaynaklı adaletsizliklere şahit oluyoruz. Makam ve güç(yetki)sahipleri bulundukları makama güç katarak Hakk’ı tutup kaldırdığı gibi çoğu zaman ise makamdan güç alıp adaletsizliğe sebep olabiliyor. Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak, Yetkilerini adalet duygusunu zedeleyecek kural dışı uygulamalara imza atmaya çalışanlara karşı Hakk’ı tutup kaldırmak ve Eğitim Çalışanları arasındaki barışa katkı sağlamak ile yükümlüyüz. Bu bağlamda dün olduğu gibi, bugün de üyelerimizin-eğitim çalışanlarının sorun, sıkıntı ve endişelerine kulak verip sorumlu mercilere hesap sorduk, soruyoruz, soracağız. Yayınlanmış yazıların içeriğinde belirtilen uygulamalarda tespit edilen çelişkileri ve üyelerimizin şikayetlerini takdirlerinize-yorumlarınıza bırakıyor ve ilgili mercilerden cevap bekliyoruz. Üyelerimizin bize ulaştırdığı ve gördüğümüz çelişkileri bundan sonra da dile getirmeye devam edeceğiz.”

Her Kesimi Duyarlı Olmaya Davet Ediyoruz

Söylemez, Genel olarak sorunları bildiklerini ifade ederek konuşmasının devamında ise söylemez açıklamasını; “Hangi kurum ve kademede olursa olsun adaletsiz, haksız uygulamaların hesabının yetkili sendika ve yetkili siyasete sorulduğu gerçeğinden hareketle biz Memur-Sen- Eğitim-Bir-Sen olarak sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz. Sorumluluk sahibi herkesi-herkesimi de daha duyarlı olmaya davet ediyor ve tüm eğitim çalışanları arkadaşlarımıza saygılar sunuyoruz” şeklinde sonlandırdı.