MANİSA'NIN PROJESİ MEB'E ÖRNEK OLDU

MESLEK liselerinin yaz stajı ve beceri eğitiminin otomasyonuna ilişkin Manisa'da hazırlanan projesi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takibine girdi.

MESLEK liselerinin yaz stajı ve beceri eğitiminin otomasyonuna ilişkin Manisa'da hazırlanan projesi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takibine girdi. Manisa'nın projesi MEB'in takibinde Meslek liselerinin yaz stajı ve beceri eğitiminin otomasyonuna ilişkin Manisa'da hazırlanan projeyi Milli Eğitim Bakanlığı beğendi MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce geliştirilerek bu yıl uygulamaya başlanan web tabanlı meslek liseleri yaz stajı ve beceri eğitimi otomasyon projesi, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takibine girdi.

Çalışmayı inceleyen Bakanlık, onayın ardından projeyi e-okul sistemine dahil ederek, ülke genelinde uygulamaya başlayacak. Manisa'nın 17 ilçesinde bu eğitim sezonu uygulamaya başlanan projeden U bin 300 öğrenci faydalandı. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koç, projeyle meslek liseleri öğrencilerinin stajlarının yürütülmesi ve denetlenmesinin amaçlandığını söyledi.

TORPİL ORTADAN KALKACAK

Ajanskamu.com Haberleri - Kamu Gündemi kamupersoneli ve öğretmenlere kamudan haber ile ilgili olarak proje

Öğrencilerin istediği kurumda değil, ataması gerçekleşen işyerinde stajyerlik yapacağını, böylece torpilin ortadan kaldırıldığını ifade eden Koç, 'Şuana kadar Manisa'da stajyer talebinde bulunan 2 bin 391 firmanın yanı sıra projeden faydalanan U bin 300 öğrenci sisteme dahil edildi. Stajyer talebinde bulunan firmalara, işyeri sicilleri üzerinden kendilerine ait şifreler verildi.

Firmaların talep ettiği öğrenci sayısı kadar işyerlerine öğrenciler yönlendireceğiz. Projeyi daha önce iki defa denedik ve başarılı projeler aldık' dedi. Projeyle öğrencilerin adaletli, dengeli ve oranlı bir şekilde firmalara dağıtımın sağlandığını belirten Koç, kanunu gereği stajyer talebinde bulunma zorunluluğu olmasına rağmen bunu yapmayan firmalara idari para cezası uygulanacagına dikkat çekti.

SABAH EGELİ

Ajanskamu/www.ajanskamu.net

 
 
Editör Hakkında
Yorumlar

Anket


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını Sizce Kim Kazanır?

Ankete Katıl
  • 17°C
  • 32,35 %0.31
  • 35,15 %-0.05
  • 2.307,42 %1.31
  • 9.080 %3.10
  • 70.390 %2.09
  • 3.562 %2.1