Ajanskamu.net

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde Yunus Emre Ortaokulu son sınıf öğrencisi Esma Nur Turan LGS'de büyük başarı elde etti. Dört kardeşin en büyüğü olan Esma Nur Turan 473,5107 puan elde ederek il yüzdelik dilimde 0,02 ve genel yüzdelik dilimde 0,05'e yerleşti.
Öğretmen olan babası Mehmet TURAN, elde edilen bu başarı ile ilgili şunları söyledi:
'' Kızım okul kurslarına disiplinli bir şekilde devam etti. Derslerini aksatmadı. Düzenli ve verimli çalıştı. Dikkatini dağıtan her şeyden uzak durdu. Bu dönemde bu iradeyi gösterdiği için kızımla gurur duyuyorum.Günde istisnasız 4-5 saat kadar çalıştı, sınava hazırlandı. Bol bol kitap okudu. Okul idaresinin de emeği çok büyük, onlara da teşekkür ediyorum. Düzenli aralıklarla ve sık sık denemeler çözdürülerek bilgiler pekiştirildi. Çözemediği soruları okuldaki fedakar öğretmenler özveri ile çözüp geri dönüt sağladılar. Konu eksiği hiç yoktu. Zaten yaz tatilinde bütün konuları bitirmişti. Ek olarak teyzesi, kargo ile bir çok kitap yolladı. Esma Nur bütün kitapları okuyarak anlama ve kavrama yeteneğini geliştirdi. Matematik öğretmeni Şeyhmus Yarar'ın da emekleri çok büyük. İngilizce öğretmeni Revşen Gayır ise hedefini yüksek tutması için sürekli telkinlerde bulunuyor, moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmasına yardımcı oluyordu. Kısacası biz veli ve çevresi olarak görevimizi yaptık, okul idaresi fazlasıyla sahip çıktı, öğretmenleri büyük fedakarlıklar sergiledi. Kızım da istekli ve disiplinli olunca haliyle başarı kaçınılmaz oldu. İnşallah istediği liseye girecek. Tıp okumak istiyor, hayırlısıyla kazanıp vatana millete hayırlı bir evlat olacak ümidindeyiz. Allah her babaya böyle bir kız evladı nasip etsin''
Yaptığım araştırmalara göre Esma Nur TURAN, Mardin genelinde yapılan Aziz SANCAR fen ve bilim olimpiyatlarına katılıp birinci olmuş. Hem okuluna hem ilçesine bu başarıyı kazandırmış. Biz de kızımıza başarılar diliyoruz. Hayat bu kardelenimiz için güzellikler getirsin. Tebrik ediyorum.