Ajanskamu.net--

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5 bin sözleşmeli öğretmen atama başvuruları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Eğitim Kurumlarında Ek Ders Ücreti Karşılığında Görev Yapanların Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu başladı. MEB başvuruları almaya başlarken başvuru şartları tutan ücretli öğretmenler arasından beş bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO

Binlerce ücretli öğretmenin beklediği 5 bin sözleşmeli öğretmen atama başvurusu bugün itibari ile başladı. Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından 8 Haziran 2018 tarihinde yapılan açıklamada, 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvuru ekranının aktif edildiği belirtildi.

Sözleşmeli öğretmen atama başvuru ekranı;5 bin öğretmen ataması

Sözleşmeli öğretmen ataması
5 bin kontenjan için sözleşmeli öğretmen atama başvurusu için TIKLAYINIZ

 

BAŞVURU ŞARTLARI

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında görev yapmış olan başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az 540 gün sigorta primi bulunan 2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olan ücretli öğretmenler arasından 5 bin sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilecek. 20 bin öğretmen ve 5 bin ücretli öğretmen olmak üzere Bakanlık toplamda 25 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapmış olacak. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü 5 bin sözleşmeli öğretmen pozisyonuna yapılan atamalar sonucunda boş pozisyon kalması hâlinde 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçları esas alınarak aynı usulle tekrar atama yapacak.