2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçları dün itibariyle açıklandı.

2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme Sonuçları dün itibariyle açıklandı. Temel eğitimde tam gün eğitim için küçücük odaları bile sınıf yapın diyen bakanlığın Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme sonuçları ikili eğitime geçilmediği müddetçe liselerde derslik yetersizliğine sebebiyet verecek. Bakınız sizlere rakamlar vereyim de ne demek istediğimi daha açık ifade etmiş olayım:

ÇUKUROVA / Piri Reis Anadolu Lisesi belirtilen 9. Sınıf kontenjanı: 204’iken bakanlığın yerleştirdiği 9. Sınıf öğrenci sayısı 480. Yani planlanan öğrenci sayısının iki katından da fazla. 

ÇUKUROVA / Abbas-Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi belirtilen 9. Sınıf kontenjanı: 136’iken bakanlığın yerleştirdiği 9. Sınıf öğrenci sayısı 320. Yani planlanan öğrenci sayısının üç katına yakın.

ÇUKUROVA / İsmail Kulak Anadolu Lisesi belirtilen 9. Sınıf kontenjanı: 238’iken bakanlığın yerleştirdiği 9. Sınıf öğrenci sayısı 476.

ÇUKUROVA / Ramazan Atıl Anadolu Lisesi belirtilen 9. Sınıf kontenjanı: 180’iken bakanlığın yerleştirdiği 9. Sınıf öğrenci sayısı 340

ÇUKUROVA / Seyhan Hacı Hatice Turgut Anadolu Lisesi belirtilen 9. Sınıf kontenjanı: 170’iken bakanlığın yerleştirdiği 9. Sınıf öğrenci sayısı 340


Adana geneli incelendiğinde durum daha net anlaşılacaktır. Peki, hal böyleyken okulların kontenjanlarının daha arttırıldığı tercih dönemi kamuoyu ile paylaşılsa ve insanların tercihleri buna göre değişse olmaz mıydı? Diğer taraftan kurumlar bu öğrenciler için derslik ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?

Durdu Mehmet Girgeç
Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı