AK Parti 24.dönem milletvekili Reha Denemeç  Ziya Selçuk’un Bakan olması sonrasında Bakan Yardımcılığına getirildi. Reha Denemeç’in Bakan Yardımcılığı görevine başlaması ile Milli Eğitim Bakanlığı’nda güç savaşları yaşanmaya başlandı. Bakan Yardımcısı Denemeç sürekli kendisine yakın olan kişileri kritik noktalara getirmek için mücadele vermeye başladı. Bakan Yardımcılığından istifa ederek Danıştay Üyeliğine dönem İbrahim Er’in de Denemeç ile arasında yaşanan çekişmeden dolayı görevi bıraktığı Bakanlıkta uzun süre konuşuldu. 

SALONLARI TAHSİS ETTİĞİ ANAYASA DEMOKRASİ HUKUK KONSEYİ GERÇEKTE YOKTU”
2019 yılının başlarında da hayali bir STK’ya 81 ildeki okulların konferans salonlarını tahsis etmişti. Durumdan haberdar olan Ziya Hoca hemen olaya el atmış ve bu kağıt üzerinde STK ile yapılan protokolü iptal etmişti. Denemeç bu yaşananlardan sonra hiçbir açıklama yapmamış, görevine kaldığı yerden devam etmişti.

Denemeç ile ilgili yeni iddia Akit TV Haber Müdürü Mehmet Özmen’den geldi. 

Mehmet Özmen bu akşam saatlerinde twitter hesabından paylaştığı bilgilerde Reha Denemeç’in Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Nezir Gül’ü görevden aldırıp, danışmanı Serdar Polat’ın bu göreve atanması için çalıştığını duyurdu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, özellikle mülteci çocuklara verilen eğitimlerle ilgili projelerin ve bütçelerinin yönetilmesi nedeniyle Bakanlıkta kritik bir öneme sahip. Ayrıca mevcut genel müdür Nezir Gül’ün Bakanlıkta örnek çalışmalar yürüttüğü biliniyor.

Ziya Hocanın bu iddialara tepkisinin nasıl olacağı merak konusu…

Kaynak: Mektepligazete