Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2017 Yılında Okullarda Görevlendirilecek 4308 Hizmetli ve Güvenlik Görevlisi Alınacak.


Milli Eğitim Bakanlığı şu açıklamayı yaptı: “Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim öğretim hizmetlerinin sağlıklı ve temiz bir ortamda sürdürülebilmesi amacıyla yeterli elemanı bulunmayan okullara temizlik hizmet alımı yoluyla 2256 personel istihdamı yapılmıştır.

Okullarımızda temizlik hizmet alımlarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde bu sayı yetersiz kalmaktadır. Her okula 2 hizmetli verilebilmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Bu konu ile ilgili Maliye Bakanlığına bütçe görüşmelerinde talebimiz iletilmiştir. 2017 yılı için hedeflenen istihdam sayısı 2.872 olarak hesaplanmış.
Genel Müdürlüğümüze bağlı okullarda eğitim-öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülebilmesi, dışarıdan gelebilecek tehlikeleri minimum seviyeye indirebilmek ve güvenli okul ortamı sağlanması amacıyla her okula bir güvenlik görevlisi istihdam edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda Maliye Bakanlığı ile gerekli görüşmeler yapılmaktadır.

İlk etapta Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı nüfus yoğunluğu fazla olan yerleşim merkezlerinde bulunan okullara bir güvenlik görevlisi istihdam edilecektir.” MEB, hizmetli ihtiyacını hizmet alımı ve İŞKUR vasıtasıyla gerçekleştirmektedir.

Güvenlik görevlisi istihdamı da aynı şekilde planlanmakta olup 10 ay üzerinden bir çalışma öngörülmektedir. Maliye’nin onayının ardından hizmet alımları yapılabileceğinden tüm okulların hizmetli ve güvenlik görevlisi istihdamı ilerleyen yıllarda tam olarak gerçekleşmiş olacaktır.

Kamupersoneli