Ajanskamu - Özel Haber Okullarda yılbaşı ve noel vb adı altında yapılan her türlü kutlama, etkinlik vb MEB tarafından bir an önce yasaklanmalıdır.

2018 yılının bitip 2019 yılının başlamasına artık günler kala bazı okullarda da, özellikle ortaokul ve ilkokullarda Yeni yıl kutlaması, noel ağacı süslemesi, noel baba kıyafetli çekiliş gibi faaliyetlerin de yapıldığını görmekteyiz.

Müslüman bir toplum olan ülkemizde  1 ocak tarihi, miladi olarak yeni bir yılın başlangıcı olmaktan başka hiçbirşey ifade etmemektedir. 

Bu nedenle kamu kurumlarında, okullarda sınıflarda ve derslerde bizim kültürümüzle, inancımızla, örfümüzle, âdetlerimizle hiçbir bağlantısı olmayan, Içerisinde hristiyan ve batı kültürünü barındıran Noel Baba, Çam süsleme, huni şapka yapma gibi hristiyan kültürünü özendiren hiçbir faaliyet yapmayınız. buna yönelik eğlence, kutlama v.b çalışmalarda bulunulması bu toğlumun değerleriyle uyuşmadığı gibi, körpe beyinlere de Hristiyanlık inanacının ve kültürünün işlenmesine neden olmaktadır. 

Bazı okullarda yılbaşı kutlamaları biletleri okul aile birlikleri marifetiyle satılırken , bazı okulalrda hediye çekilişi için velilerden para talep edilmektedir.

Okul idarecilerinin bilgileri dışında ya da bilgisi dahilinde gerçekleşen bu durumlara okul idareleri müdahale etmekte ya da etmekte çekinenler olabilmektedir. 

Geçtiğimiz yılalrda bazı İl ve İlçe Milli Eğitim müdürlükleri bu konularda kesin yasak getirdikleri için ulusalcı kemalist medya tarafından adeta linç edilmeye kalkılmıştı.

Milletimiz evine ekmek götürme, yakacak bulma, çocuğunun okul masraflarını karşılama derdindeyken, bin türlü hesap yaparak, asgari ücretle nasıl geçineceğini düşünen insanlarımız varken,  şehirlerinizin varoşlarında insanlar bu kış günlerinde sokaklarda ve köprü altlarında, barakalarda, gecekondularda uyurken, memleketimizdeki Suriyeli kardeşlerimiz çocuklarını ısıtacak soba bulamazken, kamu imkanları büyük bir Batı adeti olan yılbaşı kutlamalarına harcanamamalıdır. 


Dedelerimiz Çanakkale’de şehirlerimizin meydanlarına noel ağaçları dikilmesin, gençlerimiz sabahlara kadar içmesin, başta piyango olmak üzere kumar serbest olmasın diye yedi düvele karşı savaşıp, 250 bin şehit verdiler. Şimdi bu yedi düvelin tankla, topla, tüfekle geçemediği Çanakkale’nin yılbaşıyla, içkiyle, kumarla, ahlaksızlıkla, Batı kültürüyle geçmesine vesile olunmamalıdır.


İslam coğrafyasını kana bulayan emperyalistlerin, Irak’ı işgal etmelerini, Suriye’yi parçalamalarını, Arakan’da Müslümanları diri diri yakmalarını, Doğu Türkistan’da yaptıkları zulümleri, Libya’yı mahvetmelerini, bu topraklarda askerimizi, polisimizi şehit etmelerini kutlayacakları ve eğlenecekleri bu geceyi kendi gençlerimize makul bir şey gibi sunulmasına zin vermeyelim.

MEB vakit kaybetmedne bu konuda bir karar almalı ve bu kutlamaları kamu kurumlarında, misafirhanelerde, okullarda, öğretmenevlerinde, derslerde mutlaka yasaklamalıdır. 

www.ajanskamu.net