Ajanskamu.Net-Özel Haber- Vatandaşın yoğun bir şekilde şikayette bulunduğu TTNET'in Ftih projesi kapsamında okullara kestiği Fiber internet Faturaları adeta soygun gibi.

Özelleştirildikten sonra vatandaşı adeta soyup soğana çeviren TTNET okullara kestiği fiber internet faturlarıyla da adeta devleti soyuyordu. 

Okullara Aylık 2 bin 400 tl gibi bir fatura kesen astronomik bir gelir elde ediyor.

Türkiye'de 80 bine yakın okul bulunmaktadır.  

80 bin okulun tamamında fiber internet olduğunu düşünürsek ortaya aylık internet faturası olarak çıkan rakam 192 milyon tl. 

50 bin okulda fiber internet  olduğunu düşünürsek 102 trilyon gibi bir rakam ortaya çıkmaktadır. 

Aldığı bu paralara rağmen içbir yatırım yapmayıp içi boşaltılan Tür Tlekom şirketi ise, vatandaştan gelen yoğun şikayetlere ve altayapı taleplerine kulak tıkamış durumda. Hiçbir yatırımda bulunmamaktadır.

Vatandaşın sürekli şikayet ettiği bir şirketin sırf reklamlar üzerinden yürüttüğü algı çalışması ile vatandaşı yanılttığı ise bilinen bir gerçek. 

Bu paraların nerelere gittiği ise merak konusu.

Devletin her anlamda zarara uğratıldığı bu tabloya MEB sonunda dur dedi.

Bakanlık 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazıda , TTNET'e başvurularak Fiber internet kapsamında okullara sağlanan internet hızının düürülmesi buna göre yeniden faturalandırılma yapılmasını istediklerini ifade etti.

MEB tüm okulların buna göre düşük hızda internete göre fatura ödemeleri gerektiğini, yüksek fatura gelirse ödenmemesi gerektiğini ifade etti.

İşte o Yazı:

İlgi yazı ile Fatih Projesi kapsamında okulların eşit erişim hizmetlerine kavuşabilmesi, erişimin ülkenin her yerinde bulunan okullara sağlanabilmesi, fırsat eşitliğinin oluşturulması amacı ile Türk Telekomünikasyon A.Ş. ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 26.01.2015 tarihinde Eğitimde Fatih Projesi İş Birliği Protokolü imzalanmıştır.
Protokol çerçevesinde okullar için tanımlanmış olan mevcut erişim hızları, kullanım durumları ve mevcut donanımları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmiş olup, VPN hızı 300 ve 400 Mb/s olan okulların hızlarının 100 Mb/s olarak tanımlanması, VPN hızı 200, 100 ve 50 Mb/s olan okulların ise 50 Mb/s tanımlanması için hız revizyonu yapılması kararı alınmış ve uygulanmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye bildirilmiştir.
01.04.2018 tarihine kadar önceki hız politikasına göre okullara düzenlenmiş faturaların ödenmesi gerekmektedir. 01.04.2018 tarihinde yeni hız politikası uygulamasına geçildiği için 01.04.2018 tarihinden sonraki faturaların yeni hız politikasına uygun olmadığı taktirde ödenmemesine ilişkin Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 23.11.2018 tarih ve 22540517 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir.

Gereğini rica ederim.

Ajanskamu.Net/Özel Haber