Arkadaşlar Şube Müdürlüğü ile ilgili önemli birkaç şey söyleyeceğim. Basında ya da farklı Sosyal Medya hesaplarında Şube Müdürlüğü kadrosunun kaldırılacağına yönelik haberler dolaşıyor. Bu bir asparagastır. Şube Müdürlerine yönelik yapılan bir algı operasyonu ve saldırıdır. Çünkü, henüz daha dün Milli Eğitim Bakanlığı duyuruya çıktı ve Bakanlık aleyhine dava açıp lehte karar alanlara yönelik 13-17 ağustos 2018 tarihleri arasında tercihler alınıp Şube Müdürlüğü kadrosuna Görevde Yükselme usulü ile atamalar yapacağını duyurdu. 

Duyuru Linki (http://personel.meb.gov.tr/www/mahkeme-karari-ile-il-ilce-milli-egitim-mudurlukleri-sube-muduru-kadrosuna-gorevde-yukselme-ile-atama-duyurusu/icerik/851 … )şeklindedir. Şube Müdürlüğü atamaları ile ilgili bir kaç şey söylemek istiyorum. Malumunuz 2014 yılında sınav yapıldı ve sınavda başarılı olanlar ‘mülakata’ girmeye hak kazanmıştı. Yani yazılı sınav sadece mülakata girebilecekleri belirlemeye yönelikti. Münhal Şube Müdürlükleri kadrosuna atamalar ise mülakat sonucuna göre yapıldı. Yani yazılı sınav ile mülakat puanının aritmetik ortalaması alınmadı. Salt mülakat puanı geçerli sayılıp 1709 Şube Müdürü atamaları gerçekleştirildi. Burada herhangi bir beis yok Daha sonra Danıştay bu kararı durdurdu. Sonrasında bireysel davalar açanlar oldu, önemli bir kısmı da bu davayı kazandı. Bu davayı kazananlara Bakanlık bir kere bu kişilere başvuru hakkı verdi ve aritmetik ortalama ile başvuru hakkı tanıdı. Mülakat üstünlüğü ile atananlar ise görevlerine devam etti. Sonrasında tekrardan arada bireysel davalar açan olmuş olacak ki Bakanlık dün duyuruya çıkıp yazılı sınav ile mülakat puanının aritmetik ortalamasını baz alıp atamalar gerçekleştireceğini söyledi. Bu atamaları 13-17 Ağustos’ta yapacağını duyurdu.

Yalnız bu atamaları Bakanlık aleyhine dava açıp lehte karar alanlara hak olarak tanındı. Ancak hem yazılı sınavı geçen hem de mülakata girip belli bir puan alan ancak mahkemeye gitmeyip, olgunlukla süreci bekleyip Bakanlığın vereceği kararı bekleyenler de var. Sayıları az mı çok mu bilmiyorum, elimde herhangi bir veri yok. Ama bunlar da başvuru hakkı istiyor. Bu konuda bizlere ulaşıp bizler de tercih hakkı istiyoruz diyenler var. Bakanlık mahkemeye gitmeyip dava açmayıp yalnız yazılı ve sözlü puan üstünlüğüne göre bu kişilere de tercih yapma ya da başvuru hakkı verebilir (Bunun önünde hukuki bir engel var mı bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim). Yalnız Bakanlığın öncü kadrolarının bu konuda alacakları/verecekleri her kararın isabetli olacağına inanıyorum.

Başvuruda bulunup Şube Müdürlüğü kadrosuna atanacaklara yeni görevlerinde şimdiden başarılar diler, 'Mahkemeye başvuru yapmadık, süreci bekledik. Bakanlığımıza güvendik' diyenlerin de süreci takip etmelerini tavsiye ederim. 
Saygılarımla