Öğretmenlerin 2017 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçları 23 Haziran 2017 tarihinde açıklandı. Ancak iller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerimizden bazılarının yer değiştirme işlemleri gerçekleştikten sonra ailevi vb. çeşitli sebeplerle atamalarını iptal ettirme ihtiyacı doğdu. Dolayısıyla öğretmenlerimizden bazıları Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il dışı atamalarda iptal hakkı verilmesini talep etmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, “İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır” ifadelerine yer vermiştir. 
Bunun üzerine Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk açıklama yaparak, 2017 yılı il dışı atamalarda öğretmenlere iptal hakkı verilmesi şeklindeki talebin dikkate alması gerektiğini söyledi. 
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’ya çağrıda da bulunan Koncuk şunları kaydetti: “Kendisi de bir eğitimci olan Sayın Hamza Aydoğdu'nun daha önce de yapmış olduğu üzere, il dışı iptal isteğini değerlendirmesini istiyoruz. Biliyorum il dışı iptaline kızanlar da var ancak hata yapmak da insana mahsus, kaldı ki norm problemleri de var. MEB bu talebi dikkate almalı.”
Türk Eğitim-Sen olarak konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na da yazı gönderdik. Bakanlık’tan iller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerimize bir defaya mahsus olmak üzere atamalarını iptal ettirebilme hakkının verilmesini talep ettik. 

İlgili yazımız için tıklayınız 

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net