Turkey Today;

MEBBİS Sınav İşlemleri Modulü Tebellüğ Gerektiren Belgeler

Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS modülü üzerinde yer alan sınav işlemleri kısmına yeni bir Tebellüğ belgesi ekledi. Görevlendirme İşlemleri Açıklamaları (Görev Başvuru ve Onay İşlemleri, Görev Puanı ve Ortalama Puan, Görevlendirme Nasıl Yapılıyor,Görev Kaydı ve Görev Yasağı) başlığı altında yer alan kısımdaki belgeyi sınavlarda görev almak isteyenlerin Okudum, Bilgilendim olarak tebellüğ etmesi gerekmektedir.

Tebellüğ Gerektiren Belgeler

Merkezi sınavlarda görev alacak öğretmenlerin sınav görevlendirmeleri MEBBİS modülü üzerinden sınav işlemleri kısmından yapılmaktadır. Sınavlarda görev aldıkça verilen puan sistemi MEB tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Sınav görevlendirmelerinde puanı az olan yani daha az görev almış kişilere öncelik verilerek adaletsizliğin önüne geçilmeye çalışılmaktadır. Sınav işlemleri modülü üzerinde Tebellüğ Gerektiren Belgeler bulunmakta olup bu belgelere bir yenisi daha eklendi. Bu belgeyi tebellüğ etmeyen öğretmenler sınav görevi başvurusunda bulunamayacaklar. ogretmenlericin.com olarak detaylı resimli anlatım ile açıklayalım.

Tebellüğ Gerektiren Belgeler için tıklayınız...;

Merkezi sınav görevi
Yukarıda resimle gösterdiğimiz belge yeni eklendi. Öncesinde Tebellüğ Gerektiren Belgeler arasında 12.08.2016 tarih ve 8649147 sayılı Makam Onaylı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi, Başvuruda bulunduğum görevlere ait görevlendirme sürecini MEBBIS üzerinden takip edeceğimi, tebellüğ ettiğim belgeleri okuyup bilgilendiğimi ve onayladığım görevlerde sorumluluklarımı yerine getireceğimi beyan ederim, Tüm Sınavlarda Uyulması Gereken Kurallarbelgeleri yer almaktaydı. Bu belgelere Görevlendirme İşlemleri Açıklamaları belgesi de eklenmiş oldu. Okla gösterilen yere tıklayarak belgeyi tebellüğ etmek gerekmektedir. Tebellüğ ettikten sonra ekranda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yeşil renk onay kutusu gözükecek.

belge için tıklayınız

 

Sınav görevi tebellüğ


Evrakı Tebellüğ Ettiniz notunu gördükten sonra, “Sınav Görevi İstekleri” kısmından en yakın süreçte yapılacak ve başvuruya açılmış sınavlara görev talebinde bulunabilirsiniz. Sınav görevi almak isteyen öğretmenlerin “Görevlendirme İşlemleri Açıklamaları (Görev Başvuru ve Onay İşlemleri, Görev Puanı ve Ortalama Puan, Görevlendirme Nasıl Yapılıyor,Görev Kaydı ve Görev Yasağı)” isimli belgeyi “OKUDUM,BİLGİLENDİM” şeklinde tebellüğ etmesi gerekmektedir. Sınav görevleriniz, MEB sınav görevi ücretleri, E-Sınav Görevi İsteme Ekranı, IBAN  Güncelleme, Sınav Puanlamaları gibi bilgilere de yine aynı modül üzerinde ulaşılabilmektedir.