Peki, bu rüzgârdan kim ne kadar etkilenir, gelecek hafta hep birlikte göreceğiz.

Görünen o ki ciddi bir rüzgâr esecek.


/* */
En iyisi bekleyip görmek...

Hangi okul?

Liselere giriş konusunda kafalar karmakarışık.

Her kafadan bir ses çıkıyor!

Peki, doğru olan ne?

Kendiniz için en doğru lise hangisi ve bu liseye nasıl girebilirsiniz?..

Böyle dönemlerde felaket senaryoları yazan da akıl veren de çok olur.

Ve asıl garip olan ise genel değerlendirmelerin ötesine geçilip, sizin için en doğru olanı hiç kimse söylemez.

Daha önce de defalarca yazdım.

İyi okul yoktur, iyi öğrenci vardır.

Siz iyi olduğunuz sürece, her okul sizin için en iyi okul olabilir.

İşte bu yüzden, MEB’in yaptıklarını, yapmadıklarını bir kenara bırakıp, bundan sonra kendiniz için nasıl bir yol haritası çizeceğinize odaklanmalısınız.

Yoksa, bu moral ve motivasyon bozukluğuyla sağlıklı kararlar almak ve sizin için en doğru liseyi bulmak çok daha zor hale gelebilir.

Peki, bu konuda ne yapmak gerekiyor?

Gelin bütün bu aşamaları hep birlikte tek tek ele alalım:

- Sınavlar için başvuru süreci başladı ve çok kısa sürecek. Sınava girmek, en azından şu aşamada, size bir şey kaybettirmeyecek! Hatta ileriki kayıt aşamalarında, keşke girseydim pişmanlığı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden sınava başvurmakta yarar var.

- Kesinlikle açıkta kalırım ya da istediğim bir liseye giremem gibi bir çaresizlik sendromu yaşamayın. Uzakta ya da yakında, öyle ya da böyle, herkesin gideceği bir lise mutlaka olacaktır.

- Sınavla girilen okullardan istediğinize giremezseniz, yakın çevrenizdeki okulları, şimdiden incelemekte yarar var. Sizin için en doğru olan hangisi ise şimdiden onlara odaklanmalısınız.

- İkamete dayalı kayıt sisteminde, tercih bölgeleri ve o üç çemberde yer alacak okullar henüz belirlenmedi ama her bölgede en az 5’er okul olacak. O listeler de yine bazı yerlerde hayal kırıklığı yaratabilir, ona da hazırlıklı olmalısınız ve nasıl bir liste olursa olsun, yine de üzülmemelisiniz, çünkü dünyanın sonu değil ve demokraside çareler tükenmez.

Yazının devamı için tıklayınız