Kastamonu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan GÜMÜŞ'ün göreve başlama mesajı:

Değerli mesai arkadaşlarım kıymetli meslektaşlarım, sevgili öğrenciler ve kıymetli veliler;

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürlüğü görevine, 8 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla başlamış bulunmaktayım. Ülkemizin kadim şehirlerinden biri olan güven ve huzur kenti Kastamonu'ya hizmet edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyor, Türkiye Yüzyılının inşa sürecinde bu özel şehre hizmet etmeyi lütfeden Rabbime hamd ediyor, bizleri bu göreve layık gören Sayın Bakanımız Prof. Dr. Yusuf TEKİN'e şükranlarımı arz ediyorum.

Milli Eğitim Bakanı Canlı Yayında Soruları Cevaplayacak! Milli Eğitim Bakanı Canlı Yayında Soruları Cevaplayacak!

Kastamonu'nun eğitimden sorumlu yöneticisi olmaktan büyük onur duyuyor, bizlerden önce şehrimizin eğitimine katkı sağlayan, istikbalimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet eden kıymetli eğitim yöneticilerimize değerli hizmetleri için teşekkür ediyorum. 

Eğitim öğretim süreçlerinin bütün kademelerinde görev almış bir eğitimci olarak, Kastamonu şehrimizi yeni bir anlayışla hep birlikte daha ileri götürmenin mücadelesini vereceğiz. Çalışma arkadaşlarımız, şube müdürlerimiz, okul müdürlerimiz ve en önemlisi de eğitimin mimarı öğretmenlerimiz ve çocuklarını bize emanet eden kıymetli velilerimizle beraber çocuklarımıza en güzel eğitim ve altyapı imkânlarını sağlamanın temel görevimiz olduğu bilinci ile hareket edeceğiz.

21. yüzyıl nesline gerekli olan temel becerileri kazanmış, teknolojik ve bilimsel yenilikleri takip edebilen, milli ve manevi değerlerimize bağlı, güçlü Türkiye'nin neferi, her bakımdan sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmek temel görevimiz olacaktır. Eğitim süreçlerinde aslolan eğitimin niteliği ve içeriğidir. Bu anlamda da özellikle yapacağımız planlamalarla öğrencinin aklına, kalbine ve sosyal çevresine hitap edecek şekilde onu yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız.

Bizler; büyük ve güçlü Türkiye idealinin bir neferi olduğumuzu unutmadan, Devletimizin Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, yerel değerlerimize saygılı, inovasyona dayalı bir anlayışla, sorun çözme odaklı, istişareye dayalı bir yönetim sergileme gayreti içinde olacağız. Kaybedecek bir insanımızın ve bir saniyemizin olmadığı bilinci ile fedakâr öğretmenlerimiz ve onlara liderlik eden değerli okul yöneticilerimiz ile birlikte Kastamonu'muzu eğitim-öğretim alanında ileri noktalara taşıyacağımıza inanıyorum. 

Bu inançla, bu günden itibaren Kastamonu'da eğitime dair sözü, fikri, projesi olan herkese gönlümüzün ve makamımızın kapısı açık olacaktır. Karşılıklı sevgi, saygı, güven, hoşgörü ve yardımlaşmaya dayalı bir eğitim ortamı içinde birlikte yapacağımız çalışmalarla eğitim alanında birçok başarıya imza atacağımıza inanıyorum. Bu yolda Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Allah Kastamonu'muza hayırlı hizmetler yapabilmeyi bizlere nasip eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle yeni dönemin başta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yönetici arkadaşlarımız ve Kastamonu'muz için hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum.