Yeniçağ Gazetesi’nin 15.09.2019 günlü sayısında Milli Eğitim’de de Kiralık Araç Skandalı haberi yayınlandı. Bu haberde Milli Eğitim Bakanı , Bakan yardımcıları ve Genel Müdürlere tahsis edilen , il müdürlüklerine gönderilen hizmet araçlarının kiralanması işi , Milli Eğitim Bakanlığında büyük bir yolsuzlukmuş gibi haber yapıldı .

BU HABER NEDEN ŞİMDİ YAPILDI ?

Nabi Avcı - Yusuf Tekin döneminde yine İsmet YILMAZ - Yusuf Tekin döneminde yapılan araç kiralama işi neden şimdi yolsuzluk gibi gösterilip haber yaptırıldı ?

Bu haberi kimler yaptırdı ?

İçerde ve dışarda bu haberin yapılması ve yolsuzluk algısı yaratılmasının altındaki nedenler nelerdir ?

Milli Eğitim Bakanlığının en başarılı Genel Müdürlerinden şimdiki Sivas Valisi Salih Ayhan neden hedef seçildi ?

Tüm bu soruların cevabını tek tek yazacağız !

Ancak öncelikle Milli Eğitim Bakanlığında yapılan ve iftira habere konu olan araç kiralama işinin perde arkasını ve detaylarını yazalım .

Millî Eğitim Bakanlığında , Bakan Nabi Avcı döneminde  Destek Hizmetleri Genel Müdürü Bahattin GÖK döneminde özel bir banka ile 2015 yılında 3 yıllığına sponsorluk antlaşması imzalanıyor. Bu antlaşma gereği kamu kaynağı kullanmadan bakanlığın taşra teşkilatının ihtiyacı olan 164 araç bu sponsorluk kapsamında kiralanarak taşra teşkilatına tahsis ediliyor ve kamuya artı bir kaynak sağlanıyor. Buraya kadar bir problem gözükmüyor. Hatta hesapları Sayıştay’ca her yıl denetlenen Millî Eğitim Bakanlığı için bu kiralamayla ilgili denetimlerde bir bulgu yer almıyor. Milli Eğitim Bakanlığında merkez ve taşra teşkilatında araç kiralama işi ilk olarak Nabi Avcı - Yusuf Tekin döneminde yapılıyor . Bu dönemde kamuya sponsorluk antlaşması karşılığında ciddi bir kaynak yaratılıyor . Ancak bu dönemde başlayan araç kiralama işiyle ilgili bir yolsuzluk haberi yapılmıyor / yaptırılmıyor .

Bahattin GÖK Bey’den sonra Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne şimdiki Sivas Valisi Salih AYHAN Bey atanıyor. 

O dönem de Bakan İsmet Yılmaz , Müsteşar Yusuf Tekin ...

2015 yılında Nabi Avcı döneminde imzalanan sözleşme 2018 yılında sona eriyor. 

Peki Genel Müdür Salih Ayhan ne yapıyor. 

Bankalarla bire bir pazarlık yaparak sponsorluk rakamını iki katına çıkarıyor. 

Kamu kaynağı kullanmadan sponsorlukla Millî Eğitim Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatına 234 adet araç kiralayarak tahsisini sağlıyor. 

Yani öncekinden 70 adet daha fazla araç tahsisi sağlıyor. 

Araç kiralama işi açık ihale ile yapılıyor .

Adrese teslim ilan isteyen ve o dönem Bakanlığın kapısını aşındıran, araya hatırlı kişiler koyan firmalara olumsuz cevap veriliyor ve ihaleye girmeleri isteniyor .

Yine o dönem Başkan’dan alınan sponsorluk parasıyla 63 ülkeden katılımcıyla uluslararası bir konferans gerçekleştiriyor ve birçok okulunda ihtiyacını gideriliyor.

Şimdi Ne Değişti?

Salih AYHAN , Genel Müdür olarak görev yaptığı sürece birçok yeniliğe imza atarak daha önceki dönemlerde yaşanan Z kütüphanelerinde adrese teslim işlere son veriyor . 

Donatım ödeneği gönderdiği okulların listesini ve Z-Kütüphane ödeneği giden okulların listesini genel müdürlük web sitesinde yayınlayarak ihalelerde şeffaflığı sağlayarak, ihalelerde adrese teslim işini bitiriyor.

Salih AYHAN’ın genel müdürlük görevinden Sivas Valiliğine atanmasıyla boşalan koltuğa İsmail ÇOLAK’ın ataması yapılıyor.

İsmail ÇOLAK döneminde , devri sabık yapılmak isteniyor , Salih AYHAN döneminde ki tüm ihaleler ve özellikle araç kiralama işleri teftiş kurulu başkanlığı tarafından inceleme - soruşturma konusu yapılıyor .

Yapılan inceleme ve soruşturmalarda herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmıyor .

Cumhurbaşkanlığına 4 tane Mercedes araç kiralama haberleri ve buradan hem Ak Parti iktidarını hem de Cumhurbaşkanı’nı hedefe koyan haberlerin yapıldığı bir ortamda , Milli Eğitim Bakanlığı içerisinden ve dışardaki ortakları devreye giriyor ve 2015 yılında yapılan araç kiralama işini MEB’de araç kiralama yolsuzluğu diye medyaya iftira bilgilerle servis ediliyor .

Ak Parti iktidarında bürokratlık yapan / yapmış kişiler ; muhalif medyaya Ak Parti bürokratlarını yolsuzluk yapıyor diye yalan ve iftira haberlerle hedef gösteriyor .

2015 yılında kiralanan , halen Bakan , Bakan yardımcıları , genel müdürler , il müdürlerine gönderilen hizmet / makam araçları kullanılıyor .

Kamuya , Bankalarla sponsorluk anlaşması yaparak kaynak yaradan eski Genel müdür Salih AYHAN’a teşekkür edecek kişiler de bu işe sessiz kalıyor ve çanak tutuyor .

Devlet makamlarında görev yapan bürokratlar , şehir içi otobüslerde yolculuk yapan yolcuya benzer . Koltuğa oturduğu duraktan sonra mutlaka bir durakta inecektir .
Otobüs ise devlettir !

Bugün koltuklarda oturup ineceği durağı bekleyen bu yolcular ( bürokratlar ) unutmasın ki yarın farklı bir durakta o koltuğa başka bir yolcu oturacaktır . 

Sizden önce o koltukta oturan yolcu için devri sabık yapıp , karalama ve iftira kampanyalarına alet olursanız , siz o koltuktan indikten sonra birileri de sizin için aynısını yapar .

Şimdi bu iftira haberini yaptıran , buna göz yuman çanak tutan içerde ve dışarda ki işbirlikçiler kim ? 

Bu soruya cevap arayalım !

Bu haberin 3 yıl sonra yapılmasında ve bu konunun 3 yıl sonra kaşınıp soruşturma konusu yapılmasının ticari ayağı o dönem bu ihaleyi adrese teslim isteyen , şimdilerde ise MEB içerisinde organize işler yapan firmadır !

Salih AYHAN üzerinden Cambaza bak oyununu kurgulayıp şu anda içerde ki bazı bürokratlarla dirsek temasında olup , organize işler yapan daire başkanları kimlerdir ?

Salih AYHAN döneminde illerde adrese teslim Z kütüphane işlerinin engellenmesi kimleri rahatsız etti ?

2015 yılında yapılan araç kiralama ihalesi üzerinden hem iktidarı hem de direk isim vererek MEB tarihinin en başarılı genel müdürlerinden birisi olan Salih AYHAN’ı hedef gösteren haysiyet cellatları yıllardır her türlü yolsuzluğu vurgunu yapıyor ancak buna engel olan ya da istediklerini alamadıkları bürokratları aradan 4 yıl bile geçse unutmuyor ve hedef haline getiriyor !

Bu ahlaksız çeteyi , buna hizmet eden ve çanak tutan kim varsa isim isim , aldıkları işlerle bir sonraki haberimizde yazacağız !

Sonuç olarak ; Nabi Avcı - İsmet Yılmaz - Yusuf Tekin döneminde Banka’dan alınan sponsorluk parasıyla açık ihale ile verilen bir işi 4 yıl sonra Milli Eğitimde araç kiralama yolsuzluğu diye haber yaptırılması operasyonunda kim varsa Bakan Ziya SELÇUK bunlara faturayı kesmelidir .


Yeniçağ Gazetesinde çıkan haber: