Geçtiğimiz ay yayımlanarak geri çekilen Yönetici Atama Takvimi'nin aynı şekilde yeniden yayımlanmasıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nda liyakat darbesi gerçekleştirildiğini belirten Doğrul, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nı kim yönetiyor?' diye sordu.

Doğrul yaptığı açıklamada, okul yöneticilerinin merkezi yazılı sınavla atanacağı hususu Vizyon Belgesi ile taahhüt edilmişken ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ÖSYM tarafından sınav yapılacağı duyurulmuşken bu takvimin yayımlanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

28 Şubat Postmodern Darbesi’nin yıldönümünde yayınlanan yönetici atama takvimiyle adeta Milli Eğitim Bakanlığı'nda 'Liyakat Darbesi' gerçekleştirildiğine dikkat çeken Doğrul, 'Sayın Bakan Ziya Selçuk ve Milli Eğitim Bakanlığı üst yönetiminin şunu bilmesini isterim ki; yıllardır bizzat yönetenler tarafından eğitime büyük tahribatlar verilmiştir. Ama emin olun ki, şu an en az bundan öncekiler kadar büyük bir tahribatla karşı karşıyayız: Çok uzun süreden sonra eğitim çalışanlarında oluşan geleceğe dair ümit ve eğitim yönetimine karşı hayat bulmuş olan güven duygusu rencide edilmiştir. Buna kimsenin hele ki Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetme sorumluluğunu taşıyanların hakkı yoktur.

Öte yandan başta MEB yönetimi olmak üzere ülkemizi idare edenler, kuru gürültüsü çok çıkan menfaat çetelerinin hesapları üzerinde değil, memleketimizin gelişmesi ve ülkemizin huzuru için heyecan duyan milletimizle ittifak etmelidir.

Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı yönetimine çağrıda bulunuyoruz: Gelin eğitim çalışanlarının ümit ve heyecanını heder etmeyin. Milli Eğitim Bakanlığı’nın iradesine ipotek koyan, adeta paralel bir yönetim ihdas edenleri bir kez daha ödüllendirmeyin. Hatadan dönerek, eğitim çalışanlarının beklentilerini ve eğitimin gerçek ihtiyaçlarını karşılayan bir yönetici atama sistemini ihdas edelim.

Liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir düzenle tartışmaları bitirerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nı adeta Yönetici Atama Bakanlığı olarak anılmaktan kurtaralım. Aksi halde yazık olacak, çok yazık olacak! Türk Eğitim-Sen, eğitim çalışanlarının hak ve haysiyetini korumak için her türlü hukuki ve demokratik mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir' ifadelerini kullandı.

Konyayenigün