Ajanskamu Net- Milli Eğitim Bakanlığında Bakan yardımcılığı için ismi geçen işte muhtemel Bakan Yardımcıları.

İşte MEB Bakan Yardımcıları. Bu haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı için Bakan Yardımcılarını açıklıyoruz. Bilindiği üzere 24 Haziran seçimlerinden sonra yeni yönetim sistemi geçen hafta kabinenin kurulmasının ardından resmen başlamış oldu. Yeni yönetim sistemini Başkan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında açıkladı.

Başkan Erdoğan'ın yeni kabinesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na Profesör Doktor Ziya Selçuk getirildi. Prof. Doktor Ziya Selçuk'un bakanlığa getirilmesi eğitim uzmanları tarafından büyük bir övgüyle karşılandı.

Yeni yönetim sisteminde bilindiği üzere Müsteşarlık makamı kaldırılmış oldu. Müsteşarlık makamı olmayacak. Yeni yönetim sisteminde bürokratik oligarşinin olmayacağını söyleyen Başkan Erdoğan, bürokraside de büyük adımlar atacak.

Bakanlıklara da bakan yardımcıları atanacak.

Bakan yardımcıları sayısı  bakanlığın kapsamına göre 3 veya 5 olabilecek.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sn İbrahim Kalın geçen gün yaptığı basın açıklamasında Bakan Yardımcılarının en yakın zamanda açıklanacağını söylemişti. Bu haberimizde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atanacak muhtemel hatta olası en güçlü isimleri siz okurlarımıza sunuyoruz.

İŞTE MEB BAKAN YARDIMCILIĞI GÖREVİNE ATAMASI EN MUHTEMEL OLAN O İSİMLER:

İBRAHİM ER  İbrahim Er kimdir? 1986 - 1988 giresun, ktü fatih eğitim fakültesi, sınıf öğretmenliği bölümü  1995 - 1999 bolu, abant izzet baysal üniversitesi, eğitim yöneticiliği ve deneticiliği bölümü (lisans), 2002 - 2004 ankara, ankara üniversitesi, eğitim yönetimi teftişi planlaması ekonomisi (yüksek lisans), 1989 - 1993 şanlıurfa, çanakçı, korukezen, akçahisar köyleri, birecik dumlupınar ilkokulu (öğretmen), 1993 - 1995 rize, ulucami ilköğretim okulu (öğretmen), 1995 - 1998 bolu, yıldırım bayezid ilköğretim okulu (öğretmen), 1998 - 1999 bolu, koç ilköğretim okulu (okul müdürü), 1999 - 2000 rize, çaykur ilköğretim okulu (okul müdürü), 2000 - 2003 bingöl, ilköğretim müfettişleri başkanlığı (ilköğretim müfettişi), 2003 - 2007 ankara, meb ilköğretim genel müdürlüğü (genel müdür yardımcısı) 2007 - ankara, meb ilköğretim genel müdürlüğü (genel müdür)

SADETTİN SABAZ

Siirtli bürokrat Sadettin Sabaz, Ak Parti Siirt Milletvekili aday adayı oldu. Siirt'te görev yaptığı sırada eğitime yaptığı hizmetlerin ardından Milli Eğiitm Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı ve diğer birçok önemli görevi başarıyla yürüten Sadettin Sabaz, AK Parti Genel Merkezi'ne başvurarak, 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde Siirt milletvekili aday adaylığı işlemlerini tamamladı. Ardından açıklanan listelerde Ak Parti Siirt 2. sıra milletvekili adayı oldu.

AHMET GÜNDOĞDU

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak çalıştı. Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM İdare Amiri olarak görev yaptı. 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili seçildi.

MUSTAFA SAFRAN

1958 yılında Kastamonu'da doğmuştur. 1979 yılında Atatürk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden mezun olmuştur. 1985 Yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1989 Yılında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını vermiştir.

SELAHATTİN ÖĞÜLMÜŞ

1961 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden mezun oldu (1983). Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitimde Psikolojik Hizmetler Anabilim Dalında Yüksek Lisans (1986) ve Doktora (1991) yaptı. 1985-1990 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünde Araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Aynı bölümde 1992’de Yardımcı Doçent, 1996’da Doçent, 2002 yılında Profesör oldu.. Ankara Üniversitesi Politik Psikoloji Araştırma ve Uygulama merkezi Danışma Kurulu Üyesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez Kurulu Üyesidir. Türk Eğitim Derneği, Kariyer Danışmanlığı ve İnsan Kaynaklarını Geliştirme Derneği, Aü-EBF Mezunlar Derneği üyesidir.       Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümü Başkanlığı ve Farabi Programı Fakülte Koordinatörlüğünün yanı sıra, Ankara Üniversitesi Üniversite Yaşamına Uyum Programı (UYUM101 Programı) Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir.

SERVET ÖZDEMİR Doktora (1989), Selçuk Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Yüksek Lisans (1986), Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Lisans (1983), Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri

MURAT YILDIRIM

Ak Parti Çorum eski milletvekili   Murat Yıldırım, 27 Haziran 1958'de Çorum'da doğdu. Babasının adı Murat, annesinin adı Elmas'tır. Eğitimci ve İş Adamı; Eskişehir Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümünü bitirdi. İngiltere'de The University of Manchester Institute of Science and Technology'de İngilizce Matematik öğrenimi gördü. Özel Pınar Çözüm Dergisi (Ensar) Dershaneleri ve Özel Pınar Eğitim Kurumlarını kurdu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde kurucu ve yöneticilik görevlerinde bulundu. 22 ve 23. Dönemde Çorum Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Parlamentolararası Birlik (PAB) ve Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu Üyeliklerinde bulundu. 24. Dönemde Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyeliği görevini yeniden üstlendi. İngilizce bilen Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İSRAFİL KIŞLA  

10 Mart 1959'da Artvin Şavşat'ta doğdu. Baba adı Sultan Süleyman, anne adı Emine'dir. Yönetici; Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünde yüksek lisans ve doktora yaptı. İlim Yayma Cemiyetinde Genel Müdürlük ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Artvin Milletvekili seçildi. Kuveyt Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeliği yaptı. AK PARTİ Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısıdır. İngilizce, Gürcüce ve Arapça bilen Kışla, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kaynak: Mebpersonel.com