Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatip liselerinin eğitim kalitelerinin arttırılmasını sağlamak üzere 2023 yılına kadar toplamda 9.4 milyar TL harcama yapılacağı öğrenildi. İmam hatip liseleri ile yükseköğretim kurumları arasındaki işbirliği için gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında MEB bütçesinden 3.5 milyar TL ödenecek.

Akademik Koçluk

İmam hatip liselerinde uygulanması düşünülen Akademik Koçluk sisteminin ayrıntıları belli olmaya başladı. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imam hatip liselerinde uygulanmaya hazırlanan sistemin maliyetinin tahmini 3.5 milyar TL olduğu öne sürülüyor.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından özel program ve proje uygulanan Anadolu imam hatip liselerine yönelik olarak oluşturulan Akademik Danışma Kurulları sayesinde öğrencilerin yükseköğretim düzeyinde yapacağı etkinliklere katılımı için harcanacak miktarın 3.5 milyar TL olduğu belirlendi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında ise şu bilgiler edinildi. Yükseköğretim kurumları ile yapılacak işbirliği kapsamında imam hatip okullarındaki çocukların bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek üzere bilim, kültür ve sanat alanlarında akademisyenler tarafından verilecek farkındalık ve vizyon etkinliklerinin düzenleneceği öğrenildi. Ayrıca ilahiyat fakülteleri ile işbirliklerinin geliştirilmesi ve başta alan dersleri olmak üzere çocukların mesleki gelişimlerine yönelik Akademik Koçluk sisteminin yapılandırılacağı kaydedildi.

Tahmini Maliyet 5.9 Milyar TL

Milli Eğitim Bakanlığı'nın imam hatip okullarının müfredat ve ders yapısının güncellenmesi ile birlikte bu okullardaki yabancı dil eğitiminin iyileştirilmesi için yapılacak olan tahmini harcama miktarı da belli oldu. Program çeşitliliğinin yeni ortaöğretim sistemindeki esnek ve modüler yapıya uyumlu duruma getirilebilmesi, ders saati ve ders türünün azaltılması ile Arapça öğretim materyalleri yazma, okuma, dinleme ve konuşma açısından dil becerilerinin geliştirilebilmesi için gerçekleştirilecek çalışmalara yönelik tahmini maliyetin ise 5.9 milyar TL civarında olduğu öğrenildi.

Öğretmenlersitesi