Milli Eğitim Bakanlığı, Arapça Branşı'nda olup dil öğretim yöntem ve tekniklerini geliştirmeyi, öğrettiği dili iyi derecede konuşmayı ve mesleğinde gelişim göstermek isteyen öğretmenlere Arapça kursu açıyor. 

 İlgi yazıda, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerininin desteklenmesi amacıyla 24 Haziran - 05 Temmuz 2019 tarihleri arasında İstanbul Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan Arapça öğretmenlerine yönelik 'Arapça Öğretmenleri Eğitici Eğitimi Kursu'nun düzenlenmesinin planlandığı belirtilmektedir.

Söz konusu kursa 'Arapça Branşı'nda olup dil öğretim yöntem ve tekniklerini geliştirmeyi, öğrettiği dili iyi derecede konuşmayı ve mesleğinde temayüz etmedi arzu eden öğretmenlerimizin katılmasının yararlı olacağı düşünülmektedir. Belirtilen kursa katılacak sınırlı sayıdaki Arapça öğretmenlerinin tespit edilmesi amacıyla aşağıdaki aşamalarda çalışmalar yapılacaktır.

Bu bağlantıda;

1 - Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde 18 Mayıs 2019 - Cumartesi günü il milli eğitim müdürlükleri din öğretimi birimlerinin belirlediği mekanlarda merkezi ortak dil beceriisi yazılı sınavı gerçekleştirilecektir.

2 - Sorular dijital ortamda illere gönderilecek ve sınavla ilgili tüm iş ve işlemler il müdürlüklerince yapılacaktır.

3 - Sınav soruları başvuru sayısına göre il millî eğitim müdürlüklerince çoğaltılarak katılımcılara dağıtılacaktır.

4 - Cevap anahtararı en geç 20 Mayıs 2019 tarihinde kargoya verilerek İstanbul Fatih Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne (Ali Kuşçu Mah. şşafaka Ön Sok. No2/ Fatih / İstanbul) gönderilecektir.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün ilgi yazısı gereği sınavda ilk 200'e giren öğretmenler, yeri ve tarihi sonra belirtilecek şekilde Arapça sözlü sınavına katılacaktır.

Konunun iliniz bünyesindeki temel eğitim ve ortaöğretim kurumlan ile Anadolu imam hatip liselerinde/ortaokullarında görev yapan Arapça öğretmenlerine ivedilikle duyurulması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.