Müdürlüklere bağlı okulların 2018 Haziran dönemi mesleki çalışma programının 09-10 Haziran 2018 Cumartesi ve Pazar günlerine denk gelen çalışmalarının hukuksal dayanağının olmadığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu günlere denk gelen çalışmalarınn hafta içi günler alınması ile ilgili dilekçeler gelmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yapılacak mesleki çalışmaları ilgi (b), (e) Yönetmeliklerine göre 09-22 Haziran tarihleri arasını kapsayacak şekilde planlanmış ve bu planlamayı ilgi (d) yazıyla uygulanmak üzere göndermiştir.

İlgi (a) Kanunun 99. maddesinde; Cumartesi ve Pazar günlcıı tatil olarak düzenlenmiş ancak özel kanunlarla yahut bu Kanuna veya özel kanunlara dayanılarak çıkarılacak tüzük ve yönetmeliklerle kurumlanıl ve hizmetlerin özellikleri dikkate alınmak suretiyle farklı çalışma süreleri tespit edilebilir denilmiştir.

Aynı Kanuıı’un 178. Maddesi doğrultusunda düzenlenen Fazla Çalışmanın Uygulama Esaslanııın Gösterir Yönetmdik'in 6. Maddesine göre ise 'Amir memura fazla çalışma yapacağını bir hafta önce yazılı olarak bildirir.' denilmektedir.

Bu itibarla Bakanlığımız ilgi (e) sayılı yazılan ile 2018 dönemi mesleki çalışma programını 14.05.2018 tarihinde duyurduğundan anılan dilekçelere bir işlem tesis edilmemekte olup yazımız aynı zamanda verilen görevlerin ifası bakımından genel bir duyuru niteliğindedir.