Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden, beceri eğitimi yapan öğrencilerin ücretlerinin ödenmesinde gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle Bakanlığımız aleyhine davalar açılmaktadır.

Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanında öğrenim gören son sınıf öğrencilerinden, Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğü´ne bağlı resmî anaokulları ile ilkokul ve ortaokul bünyesindeki anasınıflarında beceri eğitimlerini yapan öğrencilerin ücretlerinin hangi durumlarda ödenip ödenmeyeceği belirlenmiştir. 

Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden, beceri eğitimi yapan öğrencilerin ücretlerinin ödenmesinde gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle Bakanlığımız aleyhine, özellikle İlimiz Kahta İlçesinden davalar açılmaya devam edildiği görülmüştür.

Bakanlığımız aleyhine dava açılmasının önüne geçilmesi amacıyla Kanun Hükmünde Kararnamenin sulhla ilgili maddelerinin de dikkate alınarak ilgi gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesinin gerektiği, konuya ilişkin iş ve işlemlerin  yapılmaması durumunda  sorumlular hakkında yasal  işlem yapılacağı Müdürlüğümüze bildirilmiştir.

Bu bakımdan, beceri eğitimi yapan stajyer öğrencilerin ücret ödemelerine ilişkin iş ve işlemlerin ilgide kayıtlı emir ve yazılar doğrultusunda titizlikle ve herhangi bir aksaklığa mahal vermeksizin ivedilikle yerine getirilmesini  gerekmektedir.