Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ya da ortaokul öğrencilerine yönelik özel etüt merkezlerinin faaliyetlerinin 1 Temmuz'dan sonra 'yasa dışı' kapsama girecek olması nedeniyle, velilere bu kurumlarla sözleşme imzalamamaları gerektiği uyarısında bulundu.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, dershanelerin dönüşümünü öngören kanun değişikliğinden sonra Ağustos 2015'te, yeni bir kurum türü olarak özel öğretim kursları tanımlandı.

Daha önceki Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde, özel etüt merkezleri, öğrencilerin derslerine çalıştıkları ortamla birlikte aynı zamanda sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere katıldıkları özel öğretim kurumları olarak tanımlanmıştı.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu'na göre, 1 Temmuz'dan sonra ilkokul ya da ortaokul düzeyinde öğrencilerin derslerine çalışmalarına yardımcı şekilde özel öğretim kurumu olarak faaliyet gösteren özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetlerinin devamının tespiti halinde, bu kurumlar 'yasa dışı' faaliyet nedeniyle öncelikle brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezasıyla cezalandırılacak. Eğitim faaliyetinin devam etmesi halinde ise bu kurumlara sürekli kapatma cezası uygulanacak. Bu kurumların sahiplerinin 5 yıl süreyle özel öğretim kurumu açmasına izin verilmeyecek.

Bakanlık yetkilileri, kamuoyuna uyarıda bulunarak, 'TEOG Hazırlık', 'Ödev Evi', 'Test Merkezi', 'Danışmanlık Merkezi', 'Etüt Merkezi', 'Eğitim Koçluğu' gibi isimler altında kayıt alma eğiliminde olan kurumlara kesinlikte itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Doğruhaber Gazetesi

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net