Eğitim Sen hafta sonu yapılan Açıköğretim Lisesi sınavlarında gerçekleşen eksik form skandalma ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada 'Sınav skandalları ile bir gelecek yok ediliyor' denildi. Açıklama özetle şöyle: 'MEB, Açıköğretim Kurumları 2. dönem sınav oturumunda 4'ten fazla dersin sınavına giren adayların cevap kâğıtlarında yeterli kodlama alanı ayırmayarak bir skandala daha imza attı. Açık Öğretim Kurumları 2. dönem açık lise ve ortaokul sınavlarında adaylara gelen optik formlar ile ders sayılarında uyuşmazlık yaşandı. Bu nedenle birçok aday girmesi gereken derslerin sınavlarına giremedi.

Öğrenciler, cevap kâğıdında (optik okuyucu) girecekleri derslerin isimlerini bulamadığı için işaretleme yapamamış ve eksik derslerden sınava girmiştir. Yapılan bu yanlış ve ihmal nedeniyle güven duygusu zedelenen gençler bir kez daha mağduriyet yaşamıştır. Bu skandalla birlikte kamu kaynakları da zarara uğratılmıştır. 

Öğretmenlere performansı ve sınavı dayatan MEB 'performanstan' da sınavdan da bir kez daha sınıfta kalmıştır. Eğitim politikalarına dair her yasa ve yönetmelik hazırlanışında, kamusal ve bilimsel eğitimi terk eden uygulamalarda, sınavların hazırlanış ve uygulanış biçiminde açık bir şekilde görülmektedir ki; öğrencilerimizin geleceği, umutları yok edilmektedir. Öğrencilerimizin ve ülkemizin geleceğini, umutlarım yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.'