Eğitim İş Sendikasından MEB'e ÖSYM Sonuçlarıyla İlgili Tepki geldi.

Sendika'dan yapılan açıklamada; 'ÖSYM sonuçları MEB'in başarısızlığı' ifadesi kullanıldı. 


ÖSYM sonuçları MEB'in başarısızlığı' ÖSYM sonuçlarını değerlendiren Eğitim-iş Konya Şube Başkanı Özgür Genç, ÖSYM sonuçlarının MEB'in başarısızlığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Eğitim-iş Konya Şube Başkanı Özgür Genç ÖSYM sonuçlarını değerlendirerek, ÖSYM sonuçları MEB'in kendi başarısızlığıdır diyerek, 'Milyonlarca veli ve öğrencinin sonuçlarını heyecanla beklediği 2017 ÖSYS sonuçları, sadece sınava girenler ve ailelerinde değil, tüm Türkiye'de hüsran yaratmıştır. Ancak bilinmelidir ki bu tablonun asıl sorumlusu mütemadiyen eğitim sisteminde kalıcı hasarlar veren değişikliklere giden, bu anamsız değişikliklere öğrencilerin nasıl adapte olacağını düşünme zahmetine girmeyen Milli Eğitim Bakanlığfdır.

ÖSYS sonuçları, en başta bakanlığın sınıfta kaldığını göstermektedir. Bu yüzden bakanlığın kırık karnesi olan bu sonuçları tüm detaylarıyla incelemek gerekir. Sonuçlara detaylı bakıldığında, karşımıza şu veriler çıkmaktadır.

2017 ÖSYS verilerine göre tercih yapma hakkı olan 1 milyon 846 bin 880 adaydan sadece 994 bin 766'sı tercih yapmıştır. Yani tercih yapma oranı yüzde elli gibi korkunç bir rakama gerilemiştir.

Tercih yapmayanlar; ülkedeki zengin ve yoksul arasındaki uçurumun derinliği nedeniyle iş hayatına atılmak zorunda kalan gençler ve üniversiteli olmaktan, üniversiteli olduktan sonra iş bulmanın daha kolay olacağından umudunu kesen insanların toplamıdır. Bu karamsar tablo bizzat MEB'in eseridir' dedi.