Meb İstanbul da 60 meslek lisesinin, Anadolu Lisesine dönüştürülmesini emretti. İstanbul Mem eminim isteksiz bir şekilde okulları belirleyerek bakanlığa imzaya gönderdi.

Yeni lise geçiş sistemi beceriksiz bürokratlar yüzünden sancıları şimdiden yaşanmaya başlandı. Geçtiğimiz yıllar içinde Meb 'in paydaşları sürece katmayan, öğretmeni umursamayan, eğitimi kaosa sürükleyen, eğitim bölgelerinin ihtiyaçları ve öğrenci potansiyelini dikkate almadan yaptığı uygulamalar çok tepki toplamış iken, bugün meslek liselerini kapatarak dönüştürmesi hatalarından ders almadığını göstermektedir.

Eğitim Bir Sen olarak bir kez daha uyarıyoruz. Yanlış yapıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda Meb' in ' meslek lisesi memleket meselesi' hamlesi, İstanbul da Tematik meslek lisesi uygulaması alkış almış iken bugünkü uygulama meslek liselilerinin gözden çıkarıldığını akla getirmekte. Dönüşümün izahını yapacak bir bürokrat olacağını hiç zannetmiyorum. Günü kurtarma adına oturduğunuz odalardan eğitimin stratejisini belirleyemezsiniz.

Meslek Liselerinin fiziki ve teknik altyapı yatırımlarının heba olmasını ve binlerce çalışanın norm fazlasına düşerek mağdur olmasının sizin için bir anlamı yokmu? Seçim öncesi binlerce öğrenci ve çalışanı huzursuz edecek bu karar umrunuzda değilmi? Siz hangi hükümetin bürokratlarısınız. Şaşırıyorum. Artık Meb ' e hatanı düzelt çağrısı yapmaktan bıktık. Şimdi Sanayi, Enerji, Ulaştırma, Turizm, Sağlık, Ekonomi Bakanlıklarına ve en önemlisi Hükümete çağrıda bulunuyoruz.

MEB'i DURDURUN.

Hepimize zarar vermekte.

Rıfat KAVAK

Eğitim Bir Sen İstanbul 2 Şb Bşk