Ülkemizde son yıllarda yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişimi ve 16 Nisan halk oylaması gibi iki önemli olaydan sonra önümüzdeki günlerde MEB okullara müdür ve müdür yardımcısı ataması yapacak..

Son çıkarılan yeni yönetmelikte atamaların mülakat ile yapılmasına karar verilmiş, yaklaşık 3-4 yıldan beri MEB’de idareci atamaları son müdür yardımcısı atamaları hariç mülakatla yapılmış, mülakat sonuçlarına bakıldığında ise tek kriterin Eğitim Bir-Sen üyesi olmak olduğu apaçık görüımüştür. Yani ülkenin geleceği Eğitim Bir-Senlilere teslim edilmiş.

Eğitim Bir-Senli olmayanlara ne yapıldı?

Özellikle kendisini Atatürk çü, ülkücü, milliyetçi,sosyal demokrat olarak tanımlayan ve başka sendikalara üye olanlar yıllardır başarıyla yaptıkları idarecilik görevinden alınmıştı. Bu idareci arkadaşlarımızın bir çoğu görev kutsaldır diyerek devlete kızmadan sınıflarında derse girip çıkıyorlar. Ama bu ötekileştirmenin onları incittiği de su götürmez bir gerçek. İşte vatan sevdalısı bu eğitimciler, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi televizyonlarda yer alır almaz tüm kırgınlıklarını unutmuş, bayrağını alıp meydanlara inmiş, darbeci hainlere en güzel şekilde cevap vermiş, şehit düşmüş ve gazi olmuşlar . Bu vatan sevdalısı öğretmenlerin bir kısmı da partili cumhurbaşkanlığı halk oylamasında da yıllarca kendilerine yapılan haksızlıkları unutmuşlar EVET demişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanı birçok platformda bu arkadaşlarımızın mücadelesini övmüş ve dik duruşlarından dolayı teşekkür etmiştir.

İşte tüm bu yaşanmışlıklardan sonra mülakat komisyonları önceki atamalarda olduğu gibi yine Eğitim Bir-Sen’in direktifleri ve yaptıkları listelere göre mi hareket edecek, yoksa önlerini tıkadıklari ülkücü, milliyetçi, vatanperver eğitimcilerin hak ettiklerini verecekler mi? Yazımızın başlığını “MEB’in Büyük Sınavı” koymamızın sebebi de bu. MEB bu sınavdan alnının akıyla mı çıkacak yoksa Sayın Cumhurbaşkanımız tüm birleştirici söylemlerinin aksine vatan sevdalısı eğitimcileri bir kez daha mi küstürecek? Gün vefa günüdür, hakkı haklıya teslim etme günüdür. Yine yok sayılmak bu vefakar arkadaşlarımıza reva değildir.

Umarız meydan Egitim Bir-Senlilere bırakılmaz da kaybeden Türkiye olmaz. Aksi takdirde 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı'nın karşısında küstürülmüş, dışlanmış bir grup daha bulacaktır. Yapılacak olan müakatlarin Türk eğitim sistemimiz, öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diler, mülakat komisyonlarının baskı altına alınmadan adilce karar vermesini temenni ederiz.

Enver Demir
Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net