MEB’İN MERCEDESİ ADNAN BOYACI

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK , 2023 Vizyon belgesi kapsamında reformlarını tek tek hayata geçiriyor. En son geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK , Okul Profili Değerlendirme çalışmasını açıkladı.

2023 Vizyon belgesinin ilk maddesi veriye dayalı çalışma stratejisi olarak göze çarpmıştı. Vizyon belgesi kapsamında tüm okulların veriye dayalı profili çıkartılacak.  'Okul gelişim alanları, ´akademik´, ´sosyal, sportif, kültürel etkinlikler´, ´projeler´ ve ´kurumsal kapasite´ olarak belirlenen alanlarda tüm okulların verileri çıkartılacak . Bu sayede okulun gelişim alanlarının tümünü okulun kendi ihtiyaçları ve imkânları doğrultusunda ortaya konacak ; Eşitlik değil adalet üzerinden bir değerlendirme yapılacağını açıklayan Bakanlık , okulların performanslarını ortaya koyarak daha etkili okullar inşa etmeyi hedefliyor.

2023 Vizyon belgesi de dahil olmak üzere Bakan Ziya SELÇUK’un reformlarının ve çalışmalarının perde gerisinde bulunan ismi mercek altına alıp , bir hakkı da kendisine teslim etmek gerekir. Bakan Ziya SELÇUK’un göreve getirdiği bürokratlar içerisinde kariyer ve liyakat ilkelerine göre en başarılı genel müdür Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Doç.Dr. Adnan BOYACI’dır . 2023 Vizyon belgesi ve daha birçok reformun altında imzası olan , perde gerisinde sessiz ve derinden çalışan , reklamı ve ön plana çıkmayı sevmeyen Adnan Boyacı’yı tebrik ediyoruz.

SESSİZLİK SENFONİSİ İÇERİSİNDE GÖREV YAPAN GENEL MÜDÜR...

Milli Eğitim Bakanlığının ve diğer tüm Bakanlıkların ihtiyacı olan bürokrat tipidir aslında Adnan BOYACI... Sesi soluğu duyulmayan, popüler ve medyatik suniliklere muhtaç olmayacak kadar mütevazi, emanet edilen görevi yerine getirmek pahasına bedel ödemeyi göze alabilecek kadar cesur ve kesin inançlı, dik duruşlu, Çalışkan bir akademisyen ve bürokrat... Ortadoğu Teknik Üniversitesi Eğitim Sosyolojisi mezunu , İngilizce’yi ana dili gibi biliyor . UNESCO’da İngilizce sunum yapan tek genel müdür...

Milli Eğitim Bakanlığında bu tip bürokratlara alışkın değildik aslında ; Gürültü patırtı içerisinde kimin ne dediği, ne yaptığı anlaşılmadan yapılan kavgalı gürültülü kaotik, hayata, insana istismar edeceği malzemeler gözüyle bakan, hegemonya kurmaya yönelik düzeni ve bürokratları düşündükçe sessizlik senfonisi içerisinde çalışan bürokratları es geçmişiz aslında... Milli Eğitim Bakanlığında yapılan reformların perde gerisindeki orkestra şefi Adnan BOYACI için şu tanımı yapabiliriz...

Adnan BOYACI, Mercedes motoru gibi çalışıyor sessiz ve derinden , ama sağlam çalışıyor... Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’u ; Adnan BOYACI gibi mütevazi , gösterişi sevmeyen , sessiz ve derinden çalışan , değer üreten , Çalışkan ve dürüst bir akademisyeni Milli Eğitim camiasına kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının ve diğer Bakanlıkların ihtiyacı olan bu şekilde çalışan bürokratların azlığıdır.

Boş teneke çok ses çıkartır! Pancar motoru gibi çok ses çıkartan ama az iş yapan bürokratların yerine bu tipte bürokratlar getirilmelidir. Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında 2023 Vizyon belgesi de dahil olmak üzere birçok reformda perde gerisinde imzası olan Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan BOYACI’YI tebrik ediyoruz. İnşallah bu tip bürokratlarımızın sayısı artar.

Doç. Dr. Adnan BOYACI Kimdir ?

1970 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de, lisans öğrenimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünde tamamladı. Yüksek lisans öğrenimini aynı üniversitede Eğitim Sosyolojisi alanında, doktora öğrenimini ise Anadolu Üniversitesinde Eğitim Yönetimi alanında yaptı. Türkiye’de farklı üniversitelerde eğitim yönetimi, okul yönetimi ve öğretmen yetiştirme konularında lisansüstü düzeyde dersler verdi.

Almanya Köln Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Norveç Oslo Üniversitesi Buskerud Eğitim Fakültesinde konuk öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2005- 2009 yılları arasında rektör danışmanlığı, üniversite kalite kurulu üyeliği yaptı.2009-2013 yılları arasında Uluslararası Eğitim Planlamacıları Topluluğu (International Society of Educational Planning-ISEP) yönetim kurulunda üye, 2008-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığında uzman danışman, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığında çeşitli projelerde uzman araştırmacı ve koordinatör olarak görev yaptı.

Avrupa Birliği projelerinde araştırmacı ve koordinatör olarak çeşitli görevlerde bulundu. 2014 yılından itibaren UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Üyeliğini ve Eğitim Komitesi Başkanlığını sürdürmektedir. 2019-2023 11. Kalkınma Planı, Eğitim Özel İhtisas Komisyonu Başkanı olarak görev yapmakta olup Paris UNESCO Genel Merkezinde 39. Genel Konferansında Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına 198 ülkenin yer aldığı Eğitim Komisyonu Başkan

mebpersonel